Det stora frågetecknet när det gäller vårt kök är färgen på kaklet! Jag velar mellan vitt och svart.
Som sagt, luckorna är vita, golvet är svart/grått, bänkskivan är svartmönstrad.
Vad tror/tycker ni? Svart kakel eller vitt kakel?? Båda är lika snyggt egentligen men det kanske bli lite för mörkt med svart? Samtidigt känns det lite randigt att ha mörkt golv, vita luckor, mörk bänkskiva, vitt kakel.
Tapet i köket ska vara vit med svart mönster.

Hildurs kök är snyggt med svart kakel (mörk bänkskiva/golv) Äääälskar den blanka mosaiken!!
Detta köket är snyggt med svart/grått kakel.

Tyck till!

Vårt kök:
2009-02-02-09-29-37
Klicka upp bilden

2009-02-02-09-30-31


47 Kommentarer to “Svart eller vitt?”

 1. […] eller mindre avlånga plattor vet vi inte än :) Men att det ska vara blankt vet vi. Sedan så fick Lisa H in mig på ett spår, att kanske ta in lite färg i tapeten, samtidigt så känner jag att jag vill […]

 2. Cissi skriver:

  Hade kört på vita smala avlånga plattor eftersom ni har svart på tapeten och mörk bänkskiva och mörkt golv. Håller med dig, lätt att det blir randigt med svart på väggen.
  Blir ljust och fräscht och med dina detaljer av Cult m.m kommer de framtonas bättre mot ljus bakgrund.

  Puss

 3. Carina i Tyskland skriver:

  Även om det är helläckert med det svarta, så tror jag att vitt är det som känns fräschast i längden!

  Kramar

 4. Sandra skriver:

  pst.. ser fram emot bilder från ert kök! Ni kommer hinna klart innan oss.. hehe och ni har ju gjort närapå exakt samma val som oss så då kan vi ju se hur snyggt det kommer bli! eller vad man ska säga..

  Jag blev helt kär i det golvet när du presenterade det ert hallgolv.. så det har hela tiden varit sagt att vi ska ha det i både hall och kök när vi renoverar.. lite komiskt att ni också valde samma sak nu!(alltså att även lägga det i köket) :D

 5. Sandra skriver:

  Det där kaklet/glasmosaiken du har på bilden (svart/gråa) ska vi ha i vårt kök.. vita luckor och helt svart bänkskiva (men bådebahaus i väla o löddeköpinge och sundsvall har haft slut på kaklet när vi varit där).. 3ggr!

  Det är dock SKETAsnyggt :)
  kram

 6. Lena skriver:

  Eller så kör ni på glasmosaik som vi hade i förra köket. Så snyggt :)

 7. Jessica skriver:

  Ja det är inte lätt! Jag vill ha olika färger olika dagar själv..Men med vitt kök så helt klart säga svart om det står mellan svart och vitt!
  Spännande!!
  KRAM

 8. Therese skriver:

  Svårt val, men jag hade nog ändå satsat på vitt eller ev grått… Tror det blir ljusare så :)

 9. ann skriver:

  Vi valde marinblått mosaik (för 10 år sedan) Vi har köket på norrsida (som brukligt, sämre ljusinsläpp)
  Ibland vill jag så innerligt ha vitt vitt vitt!!! Eller gråa nyanser. Men ändå så ger det ett djup med en mörkare nyans eftersom vi har öppet från vardagsrum-matsal-kök nästan i fil (18 meter)
  Det är helt upp till er! svart är en modefärg men ändå klassiskt redan nu! Båda skulle naturligtvis funka men om jag vore Å, så blev det häftigt svart!! Med spottar i taket så kommer det inte mörka ner utan ge köket ett djup och bli djävulskt coolt!!!

 10. Petra Homer skriver:

  Lite farg kanske? Vad sags om en beige, lime gron eller nagon bla farg? Annars skulle jag nog ta ett gra/svart kakel. Nagot som vi var inne pa ocksa ar galvaniserad stalplat med en yta av glasemalj. Den funkar ocksa som anslagstavla! Skitsnyggt! Kika in har och scrolla till mitten av sidan http://timonhome.blogg.se/category/kok.html

 11. Jenny skriver:

  Jag ville ha svart kakel i vårt kök men det fanns tyvärr inte som alternativ, istället blev det grönt :-(
  Så mitt svar är självklart SVART!!!
  Men om jag ska vara feg tror jag kanske att vitt håller längre, att man inte tröttnar på samma sätt. Men usch vad trist att tänka så…
  Kram

 12. jenn skriver:

  svart svart svart svart svart svart ;-)

  why ?

  bara därför :-)

 13. Lisa H skriver:

  Hm vad svårt. Spontant tyckte jag inte svart men jag håller med, köket på bilden var fint! Kanske skulle ta mörk grå för att bryta av lite och kanske smala rekatangulära plattor. Mosaiken fin också men tror jag skulle tagit enfärgat då o inte shackrutig. Om du inte vill ha allt i svart o grått – kanske lägga in ngn tapet med liiite rosa i tex?
  Vilka i-landsproblem…men så kul!!!

 14. ~ Maria ~ skriver:

  Det grå/svarta är verkligen jätteläckert, men blir det för mörkt? Vitt är alltid vitt – fräscht och snyggt!

 15. jenco skriver:

  Vitt tycker jag! Vi har svarta granitbänkar, vita luckor och SVART kakel men så här med facit i hand så tycker jag nog att det blir i mörkaste laget….
  vitt är klassiskt och snyggt samt att man inte tröttnar så snabbt på den färgen…
  kram

 16. Desiré skriver:

  Min spontana tanke är att kaklet gärna bör vara i en annan färg än bänkskivan, annars kan det lätt bli ”för mkt”. Så vitt eller grått kanske är bra? :)

  Förresten! Hur reggar man sig här på sidan? Mina gamla uppgifter verkar inte finnas kvar.

  Glad hjärtans dag önskar jag dig också!

  Kram :)

 17. Bella skriver:

  Jag tror det blir snyggast med antingen vitt eller grått. Mitt val hade definitvit varit avlånga plattor i ngn grå ton för att avvika från det övriga svarta/vita.

  Lycka till!!!

  Kramar!!!

 18. Petra skriver:

  Inte passor utan massor :)

  Detta får jag upp i min rss på dina inlägg:

  Warning: htmlspecialchars_decode() expects parameter 1 to be string, NULL given in /home/asefalkm/public_html/fullthus/wp-includes/compat.php on line 105

 19. Petra skriver:

  Vitt, sen finns det ju passor med klistermärken i snygga svarta mönster att ha på….

  By the way funkar inte rss:en… Får upp varning…

 20. Mia Dahlberg skriver:

  Vitt tror jag, det har jag till svart bänkskiva men jag har parkettgolv. Lycka till!! Kramar

 21. Petra skriver:

  Ett litet tips bara. Mina föräldrar gjorde nytt kök förra året igen. Dem valde blanka vita avlånga jäääättesnygga kakelplattor med vita fogar.
  men jag kan säga att det är jobbigt att hålla dem vita fogarna rena, blir lättare dassiga.
  hade mina föräldrar visst vad dem vet idag hade dem valt annan kakel. Dem har ek kök, svart marmorskiva, ekgolv. Jättefint är det, men min far står ofta ofta och torkar i fogarna. (pedant som han är) hihih

  Ert kök kommer bli hur snyggt som helst vilket ni än väljer. jag hade nog kört på dem avlånga, jag blev lite yr av vårt svarta mosaikgolv(toaletten) som vi la i vårt förra hus. Dem blev för mycket ”mönster” för ögat.

  Ni kanske kan välja en väldigt ljusgrå fog för att slippa det där skurandet. haah I början gär det ju inget för då är det så kul med nytt kök, men efter ett tag är det mindre kul. hahahha

  Nu är jag ingen expert på detta, detta var bara lite tankar osv från mig. Så ta det inte så hårt.

  lycka till med era val.
  trevlig alla hjärtans dag
  kram

 22. jennyh skriver:

  Svart tror jag blir himla snyggt.

 23. lotta skriver:

  SVART MOSAIK e ju sååååå snyggt! och lite annorlunda dessutom! det hade jag kört på!!

 24. Therese skriver:

  Eftersom att du frågar. VITT VITT VITT! Det skulle jag ha valt iaf :-)

  KRamar
  Therese

 25. Gabriella skriver:

  Jag tror svart mosaik blir snyggt. Kan ju blanda den svarta mosaiken med olika toner grå för att ljusa till det lite. Trevlig helg och alla hjärtans dag! Kram

 26. Annisen skriver:

  Måste rösta tvärt om än alla andra verkar det som. Älskar vitt kakel till vitt kök. Våra två senaste kör har haft det. Svart är också läckert så det kan inte bli fel vilket ni än väljer men vitt gör köket mycket ljusare.

  Puss

 27. Marie skriver:

  Svårt! Svart mosaik tycker jag är skitsnyggt men vitt är också fräscht. Min favorit hitills är mosaiken du visade för ett tag sen, tror det var grått, svart och vitt glasmosaik? Men åh, det är svårt att tycka till. Allt är så snyggt!

 28. Carolina skriver:

  Ska väl inte ge fler alternativ egentligen, men såg ett visningskök en gång som hade valt att ha en dekorativ typ tapet bakom glas istället, hur snyggt som helst! Här fanns en sida som visade något liknande – glasemaljskiva;

  http://homepoint.se/index.php?option=com_content&task=view&id=212&Itemid=61

  Annars måste jag säga att svart kakel ser väldigt snyggt ut!

 29. Linruz skriver:

  Tycker verkligen svart är klart snyggast .
  Men av egen erfarenhet vet jag att det är rätt så svår skött. Varje litet stänk syns…höll på att putsa i hjäl mig .
  Det var dock stora kakelplattor så tror inte det blir lika jobbigt på mosaik. Den är ju mer levande i intrycket.
  Håller med om att Hildurs kök är supersnyggt.
  Ja jag var nog inte till stor hjälp ;)
  Kram kram

 30. Gabriella skriver:

  Svart är fint!

  Ha en fin alla hjärtansdag!!
  <3<3<3

 31. pernilla skriver:

  Inte mosaik tror ni tröttnar på det avlånga plattor röstar jag på! Inte för stora vi har 11*33 på toaletten och det är ett perfekt mått även i köket tycker jag.. Vi har mörkt kakel i köket el rättare sagt sten på väggen och jag kan ibland känna att det är mörkt. Speciellt när man varit hemma hos någon som har vitt. Men tror ändå på grått för det kan vara svårt med vitt ifall det blir för många vita nyanser…. det var nästan en roman ha ha kram

 32. manuella skriver:

  Jag röstar för den svart/gråa. Den tyckte jag var kanon snygg till vita luckor.
  Kram!

 33. Malo skriver:

  Röstar också på svart. Vi satte ju nyligen in vårt nya kök och har vita luckor, mörk träfärgad bänkskiva och svart matt kakel med vita fogar. Tycker det blev riktigt effektfullt och snyggt! (finns bilder i dagboken – januari) Vi hade även svart/grå mosaik i vårt förra kök och jag gillade det också.

  Ha en trevlig alla Hjärtans dag!

 34. Finna skriver:

  Jag skulle absolut ha valt svart mosaik eller kakel, kanske i olika nyanser. KRAM!!

 35. Malin J skriver:

  Vi har helt vitt kakel, när vi kom till kakelstället ville vi bestämt ha grått kakel men lånade hem lite olika plattor och då bland annat vita plattor och det var faktiskt det som kändes bäst, för vår del kändes det mer som en helhet med vitt/vitt och det är lättare att sätta olika färger mot det. Alla dina snygga kultsaker kommer försvinna mot bakgrunden svart tror jag. Jättesvårt att välja men jag röstar på vitt.

 36. Lisa skriver:

  Oj det var en svår en. Jag är för både svart och vitt.

  Min väninnans man är kakelsättare och säger att välj inte matt, för det ser inte blankt och fint och rent ut efter ett tag. Hur mycket man än rengör det så ser det aldrig skinande rent, och det är ju för att det inte är blankt utan matt.

  Och att stora kakelplattor är på väg ut.

  Så utav dem två du visat så säger jag också den svarta, men skulle nog kikat på hur det skulle se ut i vitt också. :-))))

  Stor kram

 37. Lotta A skriver:

  Det var inte lätt………
  Men jag kan tänka mej att svart skulle vara väldigt snyggt.
  Ha en underbara Lördag!

 38. JennyPenny skriver:

  Oj, här har det hänt grejer! Svart röstar jag absolut för!
  Hälsa Stefan förresten!
  Kram

 39. Malin B skriver:

  Svart/grått hade jag valt, vitt är alltid fräscht men i det här fallet tror jag att det svart/gråa ger bättre balans. Sedan blir ju effekten bättre om man bryter av med en helt annan färg på textilier och andra detaljer om man har sv/gr och vitt som bas.

  Ha en skön alla hjärtans dag!

  Kram

 40. Marion skriver:

  Svart är supersnyggt men jag tror vitt ”håller” längre i smaken…
  Krami på alla hjärtans!

 41. Jeanette skriver:

  Mmmm, jag fastnade för svart/grått med vita fogar. Personligen tycker jag att mosaik är för plåttrigt och jag skulle tröttna snabbt.

  Det ska bli spännande att se hur det blir sedan..

  Kram

 42. MariaD skriver:

  Svart! Eller varför inte den ”mixade” om det känns för mörkt? (alltså den som det är svart, grått o vitt i?)

 43. Mamma C skriver:

  Jag röstar på svart mosaik. Eller varför inte en blandning av svart, grått och vitt?? Det finns ju sådana mosaikplattor oxå å personligen tycker jag det blir lite mer levande med olika nyanser.

 44. jennie m malva skriver:

  Jag säger svart, heltklart!! Vi har vita luckor, riktigt mörk bänkskiva, valnötsgolv och svart stav-mosaik till det, jättesnyggt om jag får säga det själv. :) Tycker som du säger att det blir för randigt med vitt kakel.

  Här finns en bild på vårt kök: http://albinomalva.blogg.se/images/2008/dsc05622_11494090.jpg

 45. Cia skriver:

  Det svarta mosaiken var jättesnygg! Det skulle jag rösta för! Eftersom luckorna är helt vita tror jag inte det kommer känns för mörkt med svart mosaik. kram!

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress