Min webring Dagar (http://dagar.underbar.org) var featured i Amelia idag (Tack Anne för tipset!) Kul! Andra gången Underbar.org är med i Amelia… förra gången var det ju hela sajten som blev featured.

Igår fick Lillebror sin 5 månadersspruta på BVC, fast som den duktige killen han är så gnällde han bara till litegrann!

”När kommer den där BVC tanten eg?”

Efter det åkte vi hem till Annica en stund. Lite fika och lite datorsnack och lite tjejsnack bidde det ;O

Lolig ko!

Idag har jag inte fått så mkt gjort. Lillebror är ju inte riktigt på humör eftersom hans bissing är på G så han har sovit dåligt inatt och även nu på dagen. Vi mötte dock upp Daniel på stan vid 18, eller rättare sagt vi skulle träffas 17.30 men Daniel var försenad hos naprapaten så jag gick inom LiS för att se om hon jobbade men hon var inte där, pratade lite med Annas syster Ida som jobbar hos LiS istället… sen hämtade jag lite resekataloger och när Daniel var klar handlade vi lite på Coop (Köpte coops mineralvatten Annica!)

Svärmor Nete har kollat upp detta med våra efternamn. Vi vill ju båda ha F F när vi gifter oss, dels för att Daniel tycker att F är fint och för att vi vill ha det jämlikt. Varför ska bara kvinnan ta mannens efternamn? Dessutom så heter Lillebror, F F.
Enligt folkbokföringen så är enda chansen att vi ska kunna få heta F F (F mellannamn, F efternamn) att vi vid vigseln behåller våra respektive efternamn och efter vigseln ska jag anmäla att jag vill byta till F och då får man lov att välja sitt flicknamn som mellannamn. Enligt lagen får ju sen en av oss (Daniel alltså) med mitt medgivande anta den andra partens efternamn som mellannamn. MEN det innebär att OM vi skulle få fler barn (man vet ju aldrig) så får inte det barnet ta F förän han/hon är myndig! Jisses vilka regler!!!
men som svärmor sa: ”Ni måste bara skilja er och du får ta tillbaka ditt flicknamn, och sen göra om ovanstående procedur igen!!!!!
Livet är härligt!”

Snart åker vi upp till Stockholm!! Till IRL träffen. Ska bli JÄTTEKUL att träffa alla gamla bekanta igen och även de jag inte träffat innan som Kicki, Madde, Anna, Anne m.fl
Hoppas hoppas att Knickan mår så bra att hon följer med.. *puss gumman*

Nä nu ska jag passa på att surfa lite när det är tyst och lugnt i huset!


Inga kommentarer to “Regler hit, regler dit..”

 1. LiS skriver:

  Attans att du lyckades pricka in då jag var i väg en sväng på Ikea för att köpa hyllor och kontorsmaterial :(

  *puss*

 2. Madde skriver:

  Vilka dumma regler för namnbyten.
  Om vi gifter oss kommer jag ändra mitt namn till mellannamn samt lägga till sambons nya efternamn som är sin pappas efternamn.
  Det jobbiga är bara att hans namn är ”dubbelnamn” Så det blir nästan som jag får 3 efternamn. (Madeleine A B-C)
  Har även 4 förnamn, kärt barn har många namn ;)
  *kram*

 3. Knickan skriver:

  Tack igen snuppan! Du är en pingla. Men nästa gång vi ses, så får vi göra något annat än att sitta vid datorn va? ;) Men ack så skönt nu när jag kan skriva vad jag vill…
  *puss*

 4. Ellen skriver:

  Men jisses vilka regler! Man blir ju helt förvirrad och varför finns såna regler överhuvudtaget?!
  Och jag håller med dig om att det inte är jämlikt att kvinnan alltid ska ta mannens namn…
  Och det är alldeles sant att Falkman är ett fint efternamn! :)
  Kram, Ellen

 5. Kajsa skriver:

  Hejsan! Brukar smyga runt här ibland… :-)
  Läste det där med efternamn och eventuella framtida barns efternamn… Eftersom jag nyss gift mig och ville ha ”dubbelnamn” så har vi genomgått samma namnprocedur som ni ska. Men jag hade ingen aning om det där med barns efternamn. Hur kommer det sig att det är så? VARFÖR kan inte de ha dubbelnamn? Hur kan man lösa det annars?? SKa man behöva skilja sig, ge barnet dubbelnamn och gifta sig och köra samma procedur igen?? *S*
  Staten… suuuuck.
  Mvh. Kajsa

 6. ann skriver:

  visst är det knepiga/knäppiga regler ang namnbyte!! själva så tog mannen ett nytt, ett gammalt fint släktnamn innan vigseln och som jag därefter giftes in i.. Sen var det bara att öndra barnens namn och de två sista är ”äktingar”:)
  Åhhhh! Hoppas att ni får det riktigt skoj på IRL:en platsystar får skvallra sen:)
  Kram//

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress