Denna veckan blir det mycket om kroppen!
På måndag ska jag ta stygnen där min hudförändring togs bort. Jag har ännu inte hört något från doktorn så jag hoppas att tystnaden innebär att det inte var något att oroa sig för, jag vet inte hur fort en sådan analys går?

Påmånd eftermiddag ska jag till optikern. Jag har inte varit och kollat mina ögon på flera år!!
Jag beställer linserna på nätet och har bara låtit tiden gå… Helt plötsligt har jag fått för mig att optikern kommer säga att jag inte kan ha linser längre, på grund av syrebrist, växande blodkärl och you name it.. Har fått lite dödsångest pga den här hudförändringen. Helt plötsligt har jag fått för mig att jag kommer drabbas av ngt hemskt.
Jag vill och kommer att operera ögonen med ögonlaser, förhoppningsvis snart.

Ni kommer säkert i håg att Noel fick sin tand utdragen när han var 2 år pga att dne blev uppslagen.
De tre närmsta tänderna runt den uppslagna tanden är helt bruna och döda och ser skitäckliga ut. I går var han till tandis och då såg de att den framtanden som är kvar var inflammerad och bildat en fistel, så den ska också ut på onsdag. Men blev helt tårögd när Daniel berättade att på röntgenplåten så såg man två stooooora fina tänder som kommer växa ner snart :)) Snart ska min lille bus få fina tänder igen!!

Som ni vet så har jag funderat myyyyyycket kring bloggen och hur jag vill ha saker. Jag känner mig inte alls stressad längre *så skönt* och har bestämt mig för att ha dessa låsta inlägg öppet synliga, dvs man får RSS när det finns ett låst inlägg och man ser det från framsidan även om man inte är inloggad. (men man måste ju vara inloggad för att läsa de låsta)

Nähäpp, nu ska vi i väg till Bauhaus och köpa färg och sedan lämna Noel och Juni hos mamsen!


73 Kommentarer to “Optikern, stygnen m.m”

 1. Angelica skriver:

  Min Lukas (nu 14) fick också fistel samt bruna tänder efter ett trauma på framtänderna vid sex års ålder. Det lustiga är att det gick flera månader emellan traumat och fisteln att vi nästan glömt att han slagit i framtänderna. Tandläkaren var rädd att de nya tänderna som satt precis bakom också skulle påverkas, så framtänderna drogs ut. Allt gick bra som tur var. Idag har han två stora fina framtänder min lille stora tonåring (180 cm lång).
  Kram!

 2. Mammaliv skriver:

  Hoppas det gått bra!

  Jag är tyvärr som du… har inte heller gått till optikern på länge… Beställer också på nätet. Är också rädd att han ska säga att jag inte får ha linser längre, att ögonen inte mår bra på nåt vis. Jag har ju inga glasögon alls utan har mina linser i varje vaken sekund ;-)

  Kram!

 3. Asa skriver:

  det kommer bli så tjusigt när ni är klara! skulle behöva lite av eran energi för att komma igång med resten av huset!! men jag köpte lite nya cult saker i helgen och då känns det lite ”Piggare” hemma!!
  vi har den svarta stolen till hilma och den är jätte bra!
  skall du lasra båda ögonen samtidigt isåfall? jag skulle vilja göra det men jag vet inte om jag vågar..

 4. Maria i Gbg skriver:

  Hoppas det går bra med stygnen idag.

  Kram från Gbg

 5. Snäckan skriver:

  Det är klart man börjar fundera lite extra runt livet när det är något som inträffar. Hoppas optikern ger dig ett ok i rumpan.

  Hoppas att Noels nya tänder kommer med raketfart. Det är Andreas mardröm att Simon ska ramla och slå upp tänderna i käken igen.

  Kram

 6. Jenjo skriver:

  Jag tror säkert att din vecka kommer att gå mycket bra. Skönt att få saker och ting gjorda så slipper du fundera sen.

  Det ser så otroligt fint ut i erat hem (tänker på föregående inlägg), men det har jag väl sagt massor med gånger vid det här laget. :)

  KRAMIS

 7. Cissi skriver:

  Lille skrutten då, ska han bli tannalös!! Men det är väl en himlans tur att det är en mjölktand. Alex har en skada på sin riktiga tand, den har de lagat oändligt många gånger så det blir till att sätta dit en ny när han växt klart.

  Nej det får vi verkligen inte hoppas att det är något på huden du tog bort. Men som du säger, hade det varit något så hade de mest troligt hört av sig vid det här laget.
  Bra att du tog det säkra före det osäkra!

  Puss gumman

 8. Bina skriver:

  (ja jag var nog lite snurrig – *ASG*)

  Åhhh vad skönt att det ser bra ut för Noel-gubben. Jag håller tummarna för dig också Åse.

  Kram

 9. Louise skriver:

  Hudförändringen behöver du inte oroa dig för, jag har plockat bort många. Dom brukar inte höra av sig!
  Va skönt att Noel håller på att få två fina tänder, hoppas det går smärtfritt att ta bort den ena tanden…stackars Noel!

  Kramar!

 10. Maria BC skriver:

  Åhhh fina framtänder. Snart så kommer de ner. Härligt.

  Andreas slog ut sin framtand när han var 1 1/2, jag minns att jag precis som du blev så lycklig när jag såg att han tänder var på väg ner 6 år senare.

  Skönt att höra att du är på bättringsvägen! Kram

  Maria BC

 11. mallan skriver:

  Hoppas det går bra idag med stygnen och även optikerbesöket!

  Kram!

 12. Lena skriver:

  Jag håller tummarna för att hudförändringen inte är nåt, oftast så är det ju inte det. Och vad skönt att bus-Nolle får nya fina bissingar. :)

 13. Maria O skriver:

  Det kommer att gå jättebra den här veckan ska du se… Men jag förstår även att det är en massa tankar som flyger genom huvudet.

  Kram M

 14. Helena skriver:

  Svaret på PAD (som det heter som man skickar iväg) kan ta några veckor faktiskt.
  Hoppas att det inte är något, det är väldigt sällan det kommer tillbaka något elakt faktiskt… håller tummarna!

  Och vad jätteskönt med tänderna :)

  Stora kramen!

 15. vinterflicka skriver:

  Inte tror jag att du behöver oroa dig för hudförändringen, ”inga nyheter är ju bra nyheter” brukar man säga.
  Jag har också linser och är löjligt rädd för att det ska bli något fel med mina ögon så jag kollar ögonen flera gånger/år…Nu hade jag faktiskt fått mycket bättre syn :), alltid något!

  Kram
  Cina

 16. Therese skriver:

  Härligt med tänderna på Noel :) Sen brukar det vara så att positiva besked låter vänta på sig, så du ska se att det inte är något att oroa sig för. Fast jag vet hur du känner det…

 17. Maria skriver:

  Oftast brukar det ju vara så att det är bra nyheter att inte höra något, så förhoppningsvis finns ingen orsak till dödsångest. Men det är ju bra att kolla till ögonen ändå. Mammas optiker tyckte att det vore bra om hon såg små saker i trafiken. Som barn t.ex. :D

  Blir fint med fina tänder åt Noel. Gissar att det kommer att bli många bilder på en stort leende Noel när de tittat fram. :)

  *kramar*

 18. Lotta A skriver:

  Härligt att Noels tänder är på väg ner.
  Det är alltid jobbigt och trist när det händer en massa med barnens tänder.
  Våran ”minsting” har utav olyckshändelse från kompisar fått sina ny permanenta tänder av slagna två gånger.
  Så nu hoppas jag att det inte ska hända något mera med hans tänder…………
  Kram

 19. Lotta J skriver:

  Vet du, jag gjorde precis som du… jag beställde linser via nätet och gick aldrig till optikern. Så i somras kände jag att jag nog behövde lite starkare linser. Gick till optikern och tydligen hade min syn blivit 4 ggr värre!! Helt otroligt!! Optikern undrade hur jag ens hade kunnat se med den styrkan jag hade på linserna…

  Du ska se att det går bra. Du kanske bara får lite starkare recept eller nåt. :) Angående din hudförändring så… ”no news is good news”! :D
  Usch, förstår att du blir orolig.. läskigt det där!

  STOR KRAM!

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress