Går fortfarande på luft över besöket hos naprapaten idag! Hade tid kl 9.30 efter rekommendation från kära kussen som går där för sin nackes skull. Efter att ha antecknat om mina besvär och frågat ut mig om förlossning m.m så fick jag ta av mig och sen började hon kontrollera min rygg. Jag fick böja mig framåt, bakåt, åt sidorna m.m och så frågar hon: Har du någonsin fått höra att du har sned rygg?
Nej, svarar jag men jag har två systrar med skolios.
Ja det har du också, säger hon!
VA??! Jag blev helt paff och så förklarade hon att det finns två olika typer av skolios, en strukturell skolios (medfödd) och en mekanisk skolios (av tex felbelastning), hon trodde jag hade mekanisk eftersom jag varit gravid. Skolios är ärftligt och jag har antagligen en liten skolios från början som blivit värre genom graviditeten. Lillebror låg alltid markant på min högra sida och det är åt min högra sida skoliosen sitter.
Hon började knäcka tillbaka ryggen och hör och häpna! Den blev rak igen! Dock skulle jag tillbaka på måndag för att kontrollera så skoliosen inte går tillbaka..
Hon frågade om jag tränade och jag berättade att jag nyss börjat och hon rådde mig att träna min rygg mycket! Och ”beordrade” mig att börja en Pilates klass nu näs höstprogrammet börjar på mitt gym, minst 1 klass i veckan. Jag ska även träna en ryggövning på gymet jag nu glömt vad den heter..
SÅ skönt att veta vad som var fel! Tur jag gick dit annars hade jag väl stått och trampat på nån futtig maskin hos sjukgymnasten som hon tyckte jag skulle göra..

Nu är jag hos mamsen sen ikväll ska vi ner till malmö..

Bajbaj


Inga kommentarer to “Naprapaten idag”

 1. Knickan skriver:

  Inte kul att du har ryggbesvär gumman! Men vad bra att du fick tips om träning och olika metoder!

  Ja du, var tog solen vägen!? :( Inget kul det här ju…
  *puss*

 2. Sanna skriver:

  Åh va skönt! Skulle själv vilja bli knäckt både här o där. Va duktig du är som börjat träna. Tänkte ta tag i det jag med men vill gå ner lite först och starta upp kondisen lite med lite promenixer! Vägrar kasta mig ut i träningsvärlden utan nån som helst grundkondis! ;) Nåja, ha det gott! KRAM vännen

 3. Lotta skriver:

  Hej gumman!

  Ja, jag kan inte annat än att hålla med dig. Sjukgymnasten ger tyvärr ingenting! Var likadant för mig när jag hade problem med axeln. Efter ett par gånger hos Naprapaten så var jag frisk! Jämnför det då med att gå hos sjukgymnast 30 gånger som jag gjorde utan någon nytta….då är det VÄL värt pengarna! Dessutom såg Naprapaten direkt att jag hade sned rygg och att jag hade flera stressknutor på ryggen och nacken! Tack och lov för Naprapater, jag tror aldrig jag mått så bra som jag gjorde när jag gick dit. Känner att det är väldigt välbehövligt igen…
  Nåja, får bli efter semestern! ;)
  Nu ska vi dra iväg till Blekinge och ut på landet i en vecka! Så himla skönt!!

  Kram Lotta

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress