Jag har lyckats hålla mig borta från konflikter, till största del i allafall. Har haft lyckan att få bra vänner som ställer upp i vått och torrt och har sällan blivit sviken. Därför gör det ont när man hör männiksor fara med lögner om en själv och de man älskar.
Jag blev påmind i förrgår om en sak jag fick reda på för 3-4 månader sedan.

En i min bekantskapskrets som serverat lögner om Daniel och hur han betedde sig efter den ekonomiska situationen som blev när hans pappa dog, rena lögner där även hon lägger ord i min mun som jag aldrig sagt.

Jag höll på att trilla av stolen när jag hörde det för det låg inte en uns av sanning i det.
Därför gör det ont, speciellt som jag trodde personen var en vän till mig. Jag förstår bara inte varför? Varför ljuga om en sån sak?
Hon har även fällt kommentarer om bröllopet (som inte stämmer) och tex min klänning (hon får tycka vad hon vill-smaken är som baken) som gör att jag ifrågasätter henne som människa och vän ordentligt!
Det finns flera andra anledningar till att jag tycker hon beter sig falskt och oärligt..
Men jag är inte den som konfronterar och ska ”göra upp” utan jag försöker låta det rinna av mig.. men sårat mig, ja det har hon gjort och jag hoppas hon förstår att jag vet precis vad hon sagt fast hon ger sken av att hon inget sagt!


Inga kommentarer to “Man blir förvånad.”

 1. Cissi skriver:

  Usch, nu har jag också läst ditt inlägg. Hon borde fatta vem du menar annars är hon en mycket kluven människa. Hur kan man bara vara så falsk!!! Det är täcken på ett otroligt dåligt självförtroende och en stor avundsjuka.

  Skit i henne och tänk på alla goa vänner du har i stället, hon är inte värd att spilla energi på.

  Love you, puss gumman!

 2. Morsan skriver:

  Vännen!!!
  Du gör helt rätt i att ignorera IDIOTEN!!!!
  Du vet vad jag sagt förut…..

  Love You BIG!!!! :*

 3. Elin skriver:

  Man blir så besviken när ens vänner beter sig sådär. Eller vänner och vänner. Snarare sånna som man trodde var vänner. Känner igen det dä mycket väl. Usch o fy.

  man blir så arg!

  Sköt om dig!
  *Kramar*

 4. Lotta skriver:

  Fega och oärliga människor är det värsta jag vet. :( Sånt gör mig arg och förbannad!

  Önskar att personen i fråga får veta att du vet vad som sagts…förstår att du inte vill ha ytterligare konflikter och bråk utan låter det vara. Ibland är det bäst att göra så. :[

  kram vännen!

 5. Dest skriver:

  Gumman… Du gör helt rätt i att inte skapa ytterligare konflikter gm att konfrontera…
  Var stolt, håll huvudet högt för det är bara du som vet vad som är sant eller inte…

  Dock önskar jag att personen i fråga fick veta att DU vet vad som sagts…..

  Löve u!!:*

 6. Maria skriver:

  Finns inte så mkt mer att tillägga, håller med tjejerna ovan. Avundsjuka ”vänner” mår man bättre utan…

 7. Marie skriver:

  Falska människor som far med osanning är det värsta jag vet. Tur att det kom fram till dig så du fick veta!! Precis som flera skrivit innan mig så måste ju hon vara jätte avundsjuk på dig och ditt liv.

  Det sårar och gör ont, men låt det rinna av dig!
  Många kramar

 8. Debbie skriver:

  Godmorgon gumman! Jag vill bara säga att jag tycker om ditt sätt att resonera på. Att du har bestämt dig för att låta det rinna av dig och inte lägga någon större vikt vid detta FALSKA :[ Beteende…Tänk på att man har alltid ett försprång när man vet om saker även om dom gör ont! Och sina vänner ska man hålla Nära sig :* Och sina Ovänner närmare]: Är det inte så man säger? Det är hon som en blåst nu och du som vet det! Snacka om att sitta med skägget i brevlådan *fnissar* Hoppas att ni får en underbar helg många *kramar Debbie

 9. ~Maria~ skriver:

  Hej Åse!
  Fy, vad trist. Förstår verkligen att du är besviken. Det första jag tänkte när jag läste är att den här personen måste vara enormt avis, ha ett trist liv och enormt dålig självkänsla.
  Fy vad ruttet av en vän!
  Det är såååå typiskt att vissa personer alltid ska vara avundsjuka, tom. på sina vänner :[
  Jag tycker du ska ställa henne mot väggen. Det hade jag gjort, direkt! Och då vet hon ju också att du vet vad hon går för.

  Stora kramar :*

 10. LiS skriver:

  Jag vet hur du känner dig, jag har varit där. Fick själv en chock för 2 år sedan då jag uppdagade att jag baktalats i flera år. Folk hade bildat sig en uppfattning om mig efter det. När de väl lärde känna mig så insåg de att det som sagt av denna personen inte var sant. Då vände alla (mer eller mindre) henne ryggen.

  Jag håller med, det är den svenska avunsjukan som vissa inte klarar av.

  PUSS

 11. Lena skriver:

  Glöm henne! Du har andra vänner som uppskattar dig och inte snackar skit om din underbara familj!
  Luv u bejbi! :*

 12. Kusse skriver:

  Men suck vad jobbigt, gumman! ”Falska vänner” är inget att ha, dom slänger vi på soptippen!!

  Hur man kan göra dej och daniel något illa kan jag inte förstå, för ni är båda otroligt fina människor! Måste vara som dom andra skriver, skär avundsjuka. Hon är väl avis på ditt helt perfekta liv!!

  Finns här för dej gumman…

  Pöss och kärlek

 13. Madde skriver:

  Fy va trist :(

  Skönt iaf att det kom fram till dig, även om man helst inte vill veta om det.

  Kram på dig gumman :*

 14. Ulrica skriver:

  Håller med de andra… A V U N D S J U K A är sååå trist.. men tyvärr så är det lite så i vårt samhälle att med skitsnack och skvaller kan man ”köpa” bekantskaper och det är tragiskt.

  Hoppas du kan låta det rinna av dig utan att gå och tänka på det framöver ;-/

  Kram Ulrica

 15. Susanne skriver:

  Sånt där är sååå tråkigt. Mycket underligt att vissa har behov av att sprida lögner om andra…
  Hoppas du har det bra för övrigt.

 16. Lisa skriver:

  Näääääää, meeen usch, det vill man inte ska hända. Jag kanske tro mig veta vem. På tanke av vår lilla träff idag. Massor av kramar

 17. Alexandra skriver:

  Fy vad trist, finns inget värre än när folk går bakom ryggen på en och sprider ut en massa lögner, men blir så besviken.
  Men tror med största säkerhet på att det beror på den svenska avundsjukan…tyvärr :[

  STOR kram på dig och du vet vad man säger va?!
  ”what goes around comes around”
  Sanningen kommer alltid fram till slut och då kan hon stå där och skämmas!

 18. Kicki skriver:

  Jättetråkigt. Håller med Ann ovan och nynnar på Avundsjuk-sången! Kramar!!

 19. Linda skriver:

  Fy lilla gumman. Så trist! Även om man låter det rinna av en så kommer det alltid finnas i maggropen ändå. Att bli sviken glömmer man inte så lätt.

  Många kramar

 20. Bitta skriver:

  Det finns avundsjuka och så finns det avundsjuka.
  Jag tror att din ”vän” är avundsjuk på ditt liv och det du har. Kan förstå det men det finns avundsjuka som innebär missunsamhet och det är den elaka varianten. Hon verkar vara smittad. Så tråkigt!!
  Kram

 21. Maria skriver:

  Det är så trist när vänner sviker på det där sättet. Jag håller med om att det nog beror på avundsjuka. Men jag tror på karma, och hon kommer att få tillbaks det själv. Lögner avslöjas tillslut och då är det lögnaren som står där och ser korkad ut. *kram*

 22. Pernilla skriver:

  Tack för lösenordet!

  Trist med vänner som sviker på det sättet. Någon gång är det nog något som alla råkar ut för tyvärr. Hoppas du kan låta det rinna av dig, även om man givetvis blir sårad. Förmodligen kommer lögner som denna av ren och skär avundsjuka eller missunsamhet.

  Ha det så gott; P.

 23. Sanna skriver:

  Jaa fy för den lede! Detta kommer jag ihåg att du nämnt innan. Fy va trist att behöva bli påmind om det igen!!! Men som sagt- det är ju bara en massa tramsiga avundsjuka lögner som ligger bakom och den människan är inte värd att kallas vän längre anser jag! Skickar en massa kramar gumman!!:*

 24. Jempa skriver:

  Hmm..alltid tråkigt när en sån här sak händer. och man blir så besviken! Men tänk såhär, du vet hur det ligger till, och andra vänner runtomkring er vet hur det ligger till. Så avfärda detta som sägs med att hon förmodligen är svag själv. Du är stark och står över detta oärliga beteende. Möt idioti med klarhet och värme. För ingen ska få ta din/er energi!! Kram Jenny

 25. lena skriver:

  fy vad tråkigt det är när någon man trodde var ens vän sviker en på det sättet… :-(
  förstår inte varför människor ljuger på det viset, vad får man ut av det? :[
  tänk på vilken underbar familj du har, vilka härliga vänner som finns i ditt liv & strunta i den här tjejen!

  varma kramar till goa dig!

 26. Helena skriver:

  TUR att det kom fram till dig, där bet hon sig själv i svansen. Det finns inget värre än sådana människor.

  Kram!

 27. Sara skriver:

  Fy fasen för såna personer alltså… Förstår absolut att du känner dig sviken och sårad!

  Håller med dom andra tjejerna om att det nog till största delen handlar om avundsjuka…denna jäkla avundsjuka…
  För tänk på vad du har, tre underbart söta och gooa ungar, en man som är en riktig hunkalichius-man-candy *S* och dessutom ÄR och ser du ut som en prinsessa själv! :*
  *Fniss* Nu blir jag ju nästan avis själv :-D

  Tänk på alla underbara vänner du har och STRUNTA i den här bruden!

  Tusen kramar

 28. Terése skriver:

  Så trist, jag förstår inte varför människor sprider osanna rykten, vad får de ut av det!? Det ligger nog mycket avunsjuka och osäkerhet bakom det hela.
  Kram
  Terése

 29. Nina skriver:

  Usch vad trist när personer man tror är ens vänner sviker en på det sättet. Håller med Ann där, tycks vara ren och skär avundsjuka.
  kram Nina

 30. ann skriver:

  Jättetrist när folk far med osanning, helst när det är nära vänner, kan bara vara en sak helt enkelt om hon inte sjunger så ska det sitta en skylt fastnitad i pannan på henne med texten ”jag är sååå avundsjuk sååå avundjuk, det är så mycket jag behöver, pengar, kläder, snygg karl, utseende som Åse….”
  Massor av kramar//

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress