I förmiddags satt jag och Annah och pratade över frukosten om våra vigselringar. Vi har båda vitguld och mina hade blivit lite gula och fula som vitguld blir, då behöver de ett lager rodium så jag berättade att jag skulle lämna in dem idag.
Hon berättade att de hade använt sig att gammalt guld hon hade liggandes och sålt det till guldaffären och gjort hennes ring.
Jag har länge funderat på allt mitt rödguld som bara ligger och skräpar. Sagt och gjort, jag och Annah åkte till Lyxa på Väla, jag lämnade in mina ringar för rodiering och frågade sedan vad det kunde bli av mitt guld. Hon vägde det och det vägdes till ca 34 gram.
Jag berättade hur jag hade tänkt mig att min ring i vitguld skulle se ut: Ganska bred, halvkantig ring med 5 fyrkantiga stenar på raken, symboliserandes mina barn. På insidan ska deras initialer graveras in med ett hjärta emellan dem.
Ca 12,500 skulle en sådan ring kosta och med mitt guld får jag bara betala till ett par tusenlappar =)) Så nu är ringen beställd!
Den kommer bli såååå fin! Och passar mina vigselringar!


41 Kommentarer to “Guld som glimmar..”

 1. Sophie skriver:

  En spark i baken!
  Tack för det :-D
  Precis vad jag behövde. Har ju tänkt och pratat hur länge som helst nu om att samla i hop guld hemma som vi inte använder.
  Inte för att det är drivor av den varan, men litegrann ska det nog gå att skrapa ihop :)
  Och så kan det bli något fint som används!

  kram Sophie

 2. ~ Maria ~ skriver:

  Aww det låter ju hur fint som helst :arrow:

 3. Finna skriver:

  Superbra idé, och ringen kommer bli superfin! Tyvärr har jag själv inte så mkt guld som ligger och skräpar. KRAM!

 4. lotta skriver:

  e rött guld samma som det jag kallar guld guld??? e lite förvirrad.. ;-)

 5. lotta skriver:

  åh vad fiiin ringen låter!satt faktiskt och tänkte på det häromdan att jag skulle vilja lämna in mitt guld och göra nåt av det. men hur funkar det med gult guld dåkan man rhodinera det så det ser ut som vittguld då eller? Skulle så gärna vilja ha nåt i vittguld som matchar vigsel och förlovningsring på höger handen och kunde man använda sig av sitt gula guld som bara ligger och skräpar i byrålådan hade de ju varit perfekt!!

  kraaaaaaaam

  • Åse skriver:

   Haj gumsi!
   Man betalar med sitt guld liksom så det är inte ditt rödguld som används till vitguld :)

 6. Lotta A skriver:

  Åh, vilken kul grej att lämna in det guldet som man inte använder!
  För att sen, i stället byta mot en ny ring.
  Den kommer garanterat bli super fin!

  Kram Lotta

 7. Maria BC skriver:

  Vilken bra idé! Ser fram emot att se ringen sen när den är färdig.

  Ha det gott

  Maria BC

 8. Dagarna skriver:

  Va kul med en egendesignad ring
  Smart att återanvända guldet som inte används

  Kram

 9. Anita skriver:

  Har oxå guld som ligger som inte används. (X:et) Kan man lämna in guldring med diamanter på? :-D

 10. susanne7206261 skriver:

  den blir nog fin jätte bra ide bättre än att det bara ligger i en låda.

 11. Jezzica skriver:

  härlig idé! så fint med smycken – och extra fint när de har en speciell betydelse!

 12. annalena68 skriver:

  Jag fick en super fin specialgjord ring av min man när jag fyllde jämt. Står ingraverat en fin liten sak som är speciellt för oss.

  Ha en underbar dag, kram AL

 13. zaderack skriver:

  Det är helt perfekt att kunna göra så…jag gjorde om min mormors rödguld till en kanonfin vitguldsring som jag kan bära och trivas i, i stället för att det ska ligga bortglömt i en låda…
  Din ring kommer att bli finfin!!!

 14. Jenjo skriver:

  Vad underbart! Jag har oxå en massa guld sedan, från tiden med mina barns pappa. Men hur fungerar det rent praktiskt? Säljer man guldet och så tar de helt nytt materialt för att tillverka det nya man vill ha? Jag trodde man gjorde nytt av det gamla, men då fungerar det ju inte att göra vitguld av rött guld…
  Kramis

  • Åse skriver:

   Du ”betalar” med ditt guld, rött guld används inte till vitt guld. men om du vill kan du använda ditt eget rödguld tex till att göra nytt rödguldssmycke!

 15. ElinL skriver:

  Låter jättefint, kul när man kan få användning av sånt som bara ligger. Jag har en ring som jag har fått av min man och där står mina barns namn ingraverat på insidan av ringen.Den är så fin och jag tycker så mycket om den <3

 16. Anna skriver:

  Guud så roligt! Kommer säkert bli superbra! När vi skulle gifta oss valde vi att byta ut våra rödguldsförlovningsringar (oj vilket långt orde det blev) mot vitguld.. Vi lämnade in ringarna och av dem blev det en stor id-bricka till Mathias som han alltid velat ha! I lööv Lyxxa! :)

 17. anneng skriver:

  Den kommer att bli jättefin. När jag skilde mej för ett år sedan så lämnade jag in vigselringarna o fick en bra slant för dom så då beställde jag en ring som jag bara älskar. vem vill ha gamla vigelsringar som bara ligger, nej kändes bra att göra sig av med det gamla o börja på nytt! kram :)

  • Åse skriver:

   Nej precis! Jag har dragit mig just för att allt det guldet jag hade var från tiden med min Fd man och jag tänkte att min äldsta dotter kanske ville ha det när hon blev stor. Framförallt var där en ring jag fick när tvillingarna föddes. Men eftersom jag gör en ring som symb alla barnen och som jag kommer använda så känns det OK :)

 18. Sara skriver:

  Låter som det kommer bli hur fint som helst!

 19. Jessica skriver:

  Vilken bra ide! Ska bli kul att se ringen när den är färdig. Tar den lång tid att tillverka? Kram

  • Åse skriver:

   Ja ganska! Knappt en månad!
   Ska in den 5:e och prova storleken innan de sätter stenarna. Ringen tippas vara klar den 19/11

 20. Snäckan skriver:

  Vilken underbar ídé för en ring! Kommer bli super!

  Kram

 21. jenn skriver:

  låter som om det kommer bli jättefint. Du får visa den sen :-)
  *kram*

 22. mallan skriver:

  Vad roligt! Så roligt när man gör något av det där som ligger och ”skräpar”. Jag har smycken i guld och rött guld som jag ALDRIG kommer att använda. De ligger i ett bankfack och jag ska använda dem en dag till en ring eller så :)

 23. Ettan skriver:

  Vilken bra ide.Låter som att det kan bli en fin ring.

 24. Gummsan83 skriver:

  Perfekt att göra av med allt gammalt =)
  Jag har oxå en ring för barnen .. en likadan som min förlovningring.. fast denna ringer är i vitguld och den har jag två diamanter för tjejerna och två blåastenar för grabbarna och i den står deras födelse år och namn =)
  Tycker det känns lite speciellt att alltid ha dem med sig :arrow:

 25. PernillaA skriver:

  För 6 år sedan när jag och maken firade 10 år lämnade jag in de guld som jag inte använde. Det resulterade i en tjock guldring med 10 hjärtan ett för varje år. Betalade 1200 kr för att få den gjord och då var den värd 5000. Den ringen pryder mitt långfinger så fort jag inte är i arbete =)Mellan min vigsel och förlovningsring har jag en slät guldring med fem hjärtfomade stenar som jag fick i examenspresent. Då var vi fyra men skulle bli fem. Så visst gjorde du ett bra val idag Åse!!!

 26. Jajja skriver:

  Bra ideé jag har själv också funderat på det, men inte fått tummen ur, men nu ska jag me gräva i mina gömmor. Tack för tipset.

  Spännande och få se ringen sen.

  Kram Jajja.

 27. Nina skriver:

  Även jag har funderat på om man skulle göra nå nytt av gammalt guld man har liggandes.

 28. Jessica skriver:

  Vad kul! Kul att göra något av det som ligger.
  Ps. Hade precis tänkt gå in o skriva att jag saknar dig :arrow: o då hade du precis gjort ett inlägg :arrow:
  Hoppas allt är bra gumman!
  KRAM 8-O

 29. Åh, vilken bra idé… man har ju massor av gammalt guld som inte används. Ska nog ta en titt vad man kan ta fram.

  Kram på dig! :arrow:

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress