Nu ska jag gnälla! Jag har funderat på det en hel del faktiskt. Detta med inspiration har jag tagit upp förut. Jag har råkat ut för stölder, rena kopieringar, mer eller mindre rippar i flera års tid och till slut fick ju både jag och Åsa Gilbertson nog och skapade projektet ”Cool Webdesigner” (http://underbar.org/Cool)

Jag säger det igen: Det är INGET fel på att hämta inspiration m.m men ibland är det rent ut sagt TRÖTTSAMT att ständigt se hur folk efterapar!

Nej, jag har INTE monopol på allmänna skript eller val av färger, layout, uppställning m.m men det känns emellanåt väldigt trist när man ser den ena efter dena andra sajten där det uppenbart är inspirerat från Underbar.

Är jag en trendmakare??? Man kan ju undra!!!

På samma gång som jag blir smickrad så känns det såååååå trist att försöka komma på originella saker när de hela tiden efterapas!! Här finns SÅÅÅÅÅÅÅ många duktiga tjejer på nätet med egen typ av stil. Varför är inte alla sådana? Att de försöker hitta sin egen nisch? Just nu vimlar det av layouter som påminner om min förra, med samma meny, samma färgval, samma skript, samma uppställning.. *Suck*

Nu lär jag väl få en massa arga påhopp och anklagelser om att jag tror att jag är något $: Men det bjuder jag på i så fall *S*


Inga kommentarer to “Gnäll!”

 1. Alexandra skriver:

  Varför skulle du få arga påhopp och anklagelser när du säger vad du tycker?!
  I så fall är det väl ifrån någon som känner sig träffad…
  Jag förstår dig att du inte tycker att det är kul och det är rätt ofta som man kommer in på en sida och tänker ”-det här ser ut som Åses design…”
  När det gäller allmänna saker så kan man ju inte säga att ’-du får inte använda dig av någonting som jag har eller haft’, det är ju självklart, men när det är uppenbart att det används så som du har använt det så är det ju inte kul. När det gäller din senaste meny så kom jag in på en sida igår som jag tänkte direkt att det där är liknande din. Sen om det var en ripp-off eller tillfällighet det vet jag inte…
  Så gnäll på du och (tyvärr) så tror jag nog att du är en trendmakare.. men det är trist när det blir en direkt kopia… det förstår jag.
  *kram*

 2. Kicki skriver:

  Det allra mest trista med att de apar efter dig är att de på ett sätt att de gör det från just dig. Varför? Därför att du alltid är snäll och hjälpsam och om man frågar dig om någonting så är ingenting omöjligt verkar det som. Du är otroligt duktig på webdesign och självklart blir folk avundsjuka och vill ha lika fint som du. Men jag har nog hellre min enkla sida som jag vet att jag har gjort själv! Kramar och tack för all hjälp jag brukar få då jag frågar!

 3. Sanna skriver:

  Mejlar dig snutteplutts! PÖSS

 4. Lotta skriver:

  Hej! Ja, jag kan känna igen mig i det du skriver. Det är trist men samtidigt lite smickrande att folk blir inspirerade och kanske gör liknande menyer osv. MEN handlar det sen om färgsättning, samma upplägg, samma bakgrund, text och i övrigt samma bilder etc. Ja, då är det ju ren stöld!! :( Och det är inte kul!! Så jag förstår att du är trött på det där….urtrist att människor inte kan köra på sin egen linje…..

  Kram från Lotta

 5. Ulrica skriver:

  Du är en liten trendsättare, gumman :)
  Du har varit en stoor hjälp till mig och jag är såå glad.
  Jag håller med Kicki och tror att folk är avundsjuka på att du är originell och väldigt duktig i ditt hemsidesbygge.

  Fortsätt i din stil, den är unik och väldigt bra utformad.

  Många kramar,
  Ulrica

 6. Sara skriver:

  Tjaaa, jag håller med föregående skribenter. Du har det fint här och det är tråkigt när det ser likadant ut överallt. Min sida är knappast nån höjdare men tillochmed JAG kan känna lite som du ibland. Det sabbar den unika igenkänningsfaktorn. Unika vill vi väl alla vara ;-)

 7. ann skriver:

  åh det är så trist:( En hemsida kan igentligen se ut på tusentals olika sett, men många hävdar att det är svårt eftersom internet är så huge.. men det är som du skriver trist att alla ”dina” ingredienser till en snygg hemsida dyker upp på fler och fler ställen. Det verkar råda ”Åsefeber” på nätet;) Snart så har alla klippt lugg och använder sin blog som startsida… du är nog en trendsättare gumman, nästa gång gör du en trist sida utan cssmallar, java så för vi snart se sånna oxå;)
  Kramar//

 8. Anna LB skriver:

  Jag har inte det problemet direkt att någon härmar mig: jag har noll kunskaper om hemsidebygge och kan bara skapa det allra enklaste och mest amatörmässiga…
  Jag kan förstå att det kan kännas trist om folk härmar en, särskilt om man lagt en massa tid och kreativitet på sin sida som jag tror att du verkligen gör.
  Här är ju alltid så förbluffande fint att jag brukar undra hur det ens är möjligt :-o
  *hihi*
  En eloge till dig! Men: visst, det ÄR ju verkligen att ta som en äkta komplimang också – egentligen den djupaste komplimang man kan få men samtidigt tråkigt. Väldigt dubbelt.
  Nåväl, vi vet alla vem som är originalet :-) Sluta aldrig med dina olika fina layouter.
  *trivs här*
  Mail med McDonalds-frågor är på g – sonen har ett gäng undringar….
  *KRAMIS*

 9. ~Maria~ skriver:

  Kan inte annat än hålla med!!!
  Du borde skriva detta i din vanliga Blog oxå!!!!

  ha en bra dag!

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress