Nu när uteplatsen ska göras om så har jag en hel rabatt som ska bort. Givetvis finns där en del som jag vill ha kvar och jag tänkte bla flytta min doftpion + rosbusken nedan på bilden till en annan rabatt. Den andra pionen får mamma + lite annat. Egentligen ska man väl flytta pioner på våren men vi får hoppas det går bra ändå, den lär ju blomvägra i några år men till slut kanske den förlåter mig ;)
Någon som flyttat pioner??


10 Kommentarer to “Blomflytt”

 1. Ann skriver:

  Man kan visst flytta Pioner! Gammal skrock att de inte blommar så bra efter en flytt. Jag har flyttat runt ett par av mina :)
  Det man ska tänka på är att en Pion vill ha väldränerad, mullrik och lerhaltig jord. När du plantar om den så gräver du en stor grop som du jordförbättrar, du kan med fördel fixa detta med rosjord. Sedan det viktigast av allt! Den ska inte planteras för djupt, max 5 cent. Om du planterar den för djupt kommer den stå och stampa i flera år och inte blomma (därav skrocken antar jag)
  Gödsla inte vid plantering och täck gärna med löv o dyl. den första vintern.
  Vill du förlänga blomningen så sätter du den i halvskugga… Det var mitt lilla Piontips ;P

  Kram//

  • Ann skriver:

   Måste tillägga att den bästa tiden för flytt och plantering för Pioner är under hösten, augusti, då hinner den etablera sina rötter och blir fin till nästa sommar. Rosen kan flyttas nu, se till att den får god jord och massor av vatten och en rejäl beskärning.

  • Åse skriver:

   Åh men tack gumman!!! Spännande!!
   Den kommer stå i halvskugga :))

  • Åse skriver:

   Nu är den flyttad! Vi färsökte ta så mkt som möjligt av hela jordklumpen med oss, men en del tjocka gamla rötter rök. Jag lade rosgjord i botten på nya stället och satte den lika djupt som den suttit innan, def inte för djupt.
   Håller tummarna nu att den trivs bra och kanske tom blommar nästa år!

 2. Mia skriver:

  Jag har flyttat pioner och upplever som de övriga att de har ett orättvist rykte om sig att vara svårblommade efter en flytt. Ta med så mycket jord/rotklump ni bara kan så blir det nog jäääättebra.

 3. Pernilla skriver:

  Jag har med flyttat fast detta var bondpioner. Tror att det var lite senare på sommaren men det är ju snart augusti så det går nog bra. Du får pussa och krama den lite ;) Kram kram

 4. ulrika skriver:

  Jag har!!! Tog dock ett par år innan den ville blomma igen, men nu trivs den. Flyttade även en anan som blommade med en gång så visst går det. Lycka till!

 5. Linruz skriver:

  Ja flera ggr och jag tycker faktiskt att de är mer förlåtande än vad alla säger.
  Kram Lina

 6. jessica skriver:

  Ja jag har gjort det o det gjorde jag på sommaren och den lever på sin nya plats sedan några år:)
  Ska säkert funka. Vissa saker kan man inte vänta med i alla fall..hihi

  KRAM

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress