Vår Malm byrå i björk ska bli vit så den passar in fint i nya möblemanget!
Nu står den grundmålad och väntar på ny morgon så jag kan måla den med fin antikvit färg.
Inte lätt att måla med 3-årigt yrväder som går under namnet studsbollen och en klåfingrig 10-månaders lillflicka som är på allt och lite till.

Blir nog fint det här! Fortsättning följer..

img_9442img_9442img_9442

BTW, vi ska mäta i morgon istället eftersom säljaren fick förhinder idag.


18 Kommentarer to “Operation ommålning”

 1. Sofia skriver:

  tjoho! har en mindre fin byrå som står här.. hur har du gjort..?? blev sugen på o försöka fixa den nu..
  kram

 2. Mathilda skriver:

  Jag ägde nyligen en malm byrå i björk.. men fick något ryck och ville ha allting vitt. Men jag är inte lika flitig som du, utan åkte istället till IKEA och köpte mig en ny *S* Sålde dock den gamla först, så det blev väl en mellansskillnad på målarfärg i slutändan … Så sååå oekonimisk är jag inte ;) Hur som helst – KANONSNYGG blev byrån ommålad. Ska nog apa efter och måla min garerob vit (björkdörrar där nu).

 3. Åse skriver:

  Hej gums! Jag har använt liten lackroller och sen är det vit grundfärg + antikvit lackfärg 30 från Byggmax, superfinfärg, lagom bruten vit. P&K

  [quote comment=”882″]Ha ha vi har funderat på det med, har jku säng plus båråer i ek. Målar du med pensel? vad för färg? Har ej bestämt oss än men tanken finns kvar.
  Kram gumman![/quote]

 4. Lisa skriver:

  Ha ha vi har funderat på det med, har jku säng plus båråer i ek. Målar du med pensel? vad för färg? Har ej bestämt oss än men tanken finns kvar.
  Kram gumman!

 5. Lotta skriver:

  va fint de blir!!

 6. Annisen skriver:

  Det kommer bli snyggt med allt ljust och fräscht :-)

  Vi diskuterade också vilken linje vi skulle gå på men kom fram till att den stilen inte passar vårt hus helt och fullt. Älskar annars mycket vitt. Massiv ek blir snyggast hos oss till golven osv. Inte fanér då alltså. Och ljus soffa och så istället.

  Vi kommer få så snyggt vännen :-)

  Puss

 7. Åse skriver:

  Ja kom igen! Låt oss alla klä om våra Malmisar :)

  [quote comment=”872″]Va spännande och ser hur det blir! Har själv en likadan byrå (men i ek) som jag har funderat på att göra mig av med för att den inte passar in i mitt sovrum. Kanske ska måla om min med. Hoppas resultatet blir bra![/quote]

 8. Åse skriver:

  Haha kan tro! De fölrstår inte charmen med ommålning :)) Jag hade också kunnat köpa en ny malm fast i vitt men det är ju ingen sport!! hehe :)

  [quote comment=”864″]Hmmm, du sätter griller i huvét på mig. Jag har också lite Malmgrejer fast i trist ek. Dom skulle minsann också må bra av ett tag med penseln.
  Fast mina döttrar kommer säkert säga nåt i stil med ”aaamen orka måååla liksom”. Dom är trött på alla hemprojekt som jag tycker vi ska dra igång. :-)

  Kram från Gbg[/quote]

 9. Va spännande och ser hur det blir! Har själv en likadan byrå (men i ek) som jag har funderat på att göra mig av med för att den inte passar in i mitt sovrum. Kanske ska måla om min med. Hoppas resultatet blir bra!

 10. Åse skriver:

  Åh visst är den supersnygg!! Såg dessutom att den var över 100 :- billigare per rulle på byggahemma.se!
  KRAM!!

  [quote comment=”865″]Å va bra. Jag låg precis igårkväll o funderade på om man kunde måla Malm-byrån vit, vi har två stora i sovrummet… Men nu vet jag ju att det går jättebra! :)

  O på tal om tapeter, vi hade Simon i vårt förra vardagsrum. Sååååååå snygg. Vi hade denna som fondtapet o sen en som bara e smårandig på de andra väggarna (ser alltså ut som Simon, om man tar bort mönstret). Du har så himla bra smak, som vanligt.[/quote]

 11. Åse skriver:

  Jag är ju också inne i en vit period, tycker det blir så mkt ljusare och stilrenare med vitt. Sen kan man ju alltid få in förg på annat sätt än i träslag! Kommer gääääärna på fika sen! Nu börjar jag dock bli dålig IGEN, blir så trött.

  [quote comment=”867″]Ja du, här verkar vi köra samma projekt, jag har ju en stor hög byrå i hallen och den kommer också målas vit, snacka om att ha fått vitnoja, jag vill bara ha in så mycket vitt det går här hemma. Nu är snart vårt badrum klart, så nu får vi boka in en badrumsfika.[/quote]

 12. Åse skriver:

  Jag köpte min färg på Byggmax, både grundfärg och lackfärg. Det är inga vattenbaserade färger eftersom det sägs att det håller bättre med oljebaserade. Men denna färgen luktade ytterst lite! Jag hade alla dörrar och fönster öppna där jag målade så det försvann snabbt. lilla J låg och sov i annat rum när jag målade så det mesta hade försvunnit när hon vaknade.
  Först målartvättade jag hela byrån och sedan slipade jag lätt med slippapper.

  [quote comment=”866″]Får man fråga vad du använder för grundfärg med tanke på att du målar inomhus och har barn i huset? Vet du om det finns vattenburen häftgrund? Hur har du underbehandlat?

  I den här världen måste man försöka lära sig av andras knep INNAN man själv gör misstagen ;-)[/quote]

 13. annah skriver:

  Åh, vad använde du för färg när du målade? Skulle så gärna vilja måla om vår malmsäng som är i björk… börjar tröttna såååå på den…

 14. Malin J skriver:

  Ja du, här verkar vi köra samma projekt, jag har ju en stor hög byrå i hallen och den kommer också målas vit, snacka om att ha fått vitnoja, jag vill bara ha in så mycket vitt det går här hemma. Nu är snart vårt badrum klart, så nu får vi boka in en badrumsfika.

 15. Sara skriver:

  Får man fråga vad du använder för grundfärg med tanke på att du målar inomhus och har barn i huset? Vet du om det finns vattenburen häftgrund? Hur har du underbehandlat?

  I den här världen måste man försöka lära sig av andras knep INNAN man själv gör misstagen ;-)

 16. jennie m malva skriver:

  Å va bra. Jag låg precis igårkväll o funderade på om man kunde måla Malm-byrån vit, vi har två stora i sovrummet… Men nu vet jag ju att det går jättebra! :)

  O på tal om tapeter, vi hade Simon i vårt förra vardagsrum. Sååååååå snygg. Vi hade denna som fondtapet o sen en som bara e smårandig på de andra väggarna (ser alltså ut som Simon, om man tar bort mönstret). Du har så himla bra smak, som vanligt.

 17. Maria i Göteborg skriver:

  Hmmm, du sätter griller i huvét på mig. Jag har också lite Malmgrejer fast i trist ek. Dom skulle minsann också må bra av ett tag med penseln.
  Fast mina döttrar kommer säkert säga nåt i stil med ”aaamen orka måååla liksom”. Dom är trött på alla hemprojekt som jag tycker vi ska dra igång. :-)

  Kram från Gbg

 18. Angelica E skriver:

  Vad snyggt det blir! Och djärv som du är ger du dig på den när dina små är vakna och alerta. Skönt ändå att ha så mycket som möjligt klart kring sådana möbler som ska förnyas lite. Det är ju annars så lätt att skjuta upp det och TRO att man ska få mer tid och möjlighet i samband med flytt…
  Kram på ré!

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress