I går traskade jag i väg till SHTC där jag brukar fixa håret (Scandinavian Hair Training Center) som är en vuxenfrisörutbildning. Klippning kostar 120:- och färgning/slingning en spottstyver mer. Jag har gått dit i över två år och bara blivit missnöjd en gång.
I går klippte jag mig och lättade upp håret med lite ljusare brun/guldiga slingor. Sååå skönt! Håret kapades en rejäl bit för det var väldigt uppklippt framtill så håret där bak kapades i princip i samma linje. Ska spara ut till helt jämnlångt så det är skönt att få det jämnare. Lite fler highlights ska i om 2-3 månader.
Nu börjar jag äntligen trivas bättre och bättre med mig själv allt eftersom mammakilona försvinner.

ase0901071

img_6287_1

I förrgår var vi hemma hos mamsen på fika med systrar m familjer. Myspysigt som vanligt. Jag älskar våra små familjemiddagar/fikor, det är underbart att vi tar oss den tiden att träffas alla, inte minst för barnen som får umgås med sina kusiner. Det är ganska kul att vi har tre kullar vi syrror. Jasmine är född 93 och är äldst och är väl den som är lite ”utanför” i åldern. Albin, Nicholas, Michelle, Kelly (Syrrans bonusdotter), Benjamin är födda 96, 97, 97, 97, 98. Noel, Saga och Juni är födda 04, 05 och 06 och så har ju jag och lillsyrran då Alice och Liam födda sep/okt 08. Alla leker/umgås så bra ihop också! Även Jasmine och Michelle som har sådant glapp i ålder (93/97) umgås lite och en mäkta stolt Michelle får ibland åka EU-moppe med kusinen till deras skola ;)

img_6240-copy

img_6244
Stora Syster Yster med Liam

Vi har flyttat in matsalsbordet till vardagsrummet. Det ska ju stå där när vi renoverat köket och slagit ut väggen (fast på andra sidan då vardagsrummet kommer möbleras spegelvänt mot hur det är nu)
Vi trivs inte alls att sitta i vårt nerslitna kök. Det är jobbigt med ljudet då det fattas gardiner, mattor m.m. Nu känns det mkt mysigare! halva vårt vardagsrum var ju ändå helt omöblerat. Vi ska räkna lite på det, kanske dröjer det inte allt för länge tills vi kan renovera det. Vårt hallgolv måste vi köpa snart i allafall! Det ska ju läggas även i köket efetrsom det kommer bli en öppen lösning och vi vill inte riskera att det tar slut!

27359_2
Parador Trendtime 5 Onyx

img_6307
Så här har vi det nu. (Ignorera sladdtrasslet i hörnan)

Nu ska jag påbörja middagen gott folk! Ha ett skönt slut på veckan!


68 Kommentarer to “Ny människa!”

 1. Teres skriver:

  Men vad snyggt det blev, jag ska iväg och klippa mej snart jag har tappat så mycket hår efter all amning.

 2. Frida o Leo skriver:

  Billigt! Och så FIN du blev!

 3. Maria skriver:

  Som vanligt superdupersnygg !!! :)

 4. Belle skriver:

  Du blev supersnygg i nya frisyren! Kul att du klipper dig hos elever och det ändå blir så bra, då ska jag väl våga det också. ;D
  Att äta i vardagsrummet låter som en bra idé, trevligare att äta i ett rum man trivs!

 5. Cia skriver:

  Gud vad snygg du blev i håret Åse!

 6. Pia B skriver:

  Alltid lika fräsch! :)

  Jag vill oxå klippa mig, brukar göra något liknande din frissa du har nu, fast när jag går till frisörskan kostar klippningen 400. Bra idé att klippa sig på ett billigare ställe, vi har ju faktiskt ett frisörgymnasium i gbg som klipper för 120 kr. man kanske skall våga prova :)

  Kram på dig Snygging!

 7. T r o l l i s skriver:

  Världens snyggaste 5 barns mamma! Näh, nu måste jag gå till frissan. Hihi. Känner mig som en trasselsudd bredvid.

 8. Malin B skriver:

  Så snyggt! Du har så glansigt och fräscht hår!

  Själv fick jag en galen idé att jag skulle klippa mej kort….hade midjelångt hår och klippte en riktigt kort frisyr. Ångrar mej nu :( Frisören försökte att övertala mej att ta det i etapper men jag hade bestämt mej. Men som tur är så växer mitt hår i raketfart så till sommaren är det nog långt igen.

  Så roligt med hemmafixet! Blir säkert kanon!

  Kram

 9. Spooky skriver:

  Åhh jag hade missat att bilderna funkade.. men nu såg jag. Så snygg du blev i håret och jag är så avis att jag inte rasar lika snabbt som dig i vikt.. dags att fylla i checklista tror jag. *kram*

 10. annah skriver:

  Jättesnygg i håret!

  Själv var jag så snål häromdagen att jag tog en sax och klippte håret själv… haha

 11. JennyPenny skriver:

  Såå fin du blev i håret Åse! Supersnyggt!
  Trevlig helg!
  Kram Jenny
  som desperat behöver en klippning… ;)
  Men som la pengar på en ny bil idag istället :)

 12. Maria83 skriver:

  Var i Helsingborg ligger SHTC? Kanske värt att titta inom där :)

 13. jack skriver:

  Fin i barret! Ja, själv har jag inte klippt mig sedan i juni så ja, vad ska man säga om det? Lejonman. Typ.

  Trevlig helg!

 14. Mia med Elis skriver:

  Superfin du blev, som alltid :)

 15. Annso skriver:

  Vad fin du blev i håret! :-)

 16. Marie skriver:

  Herregud, ligger denna salong i Hbg? Och hur kan jag i så fall ha missat den? Du blev ju supersnygg i håret och för en så billig peng är det nästan otroligt! Jag var själv och klippte mig precis och för nästan 400 kronor blev jag inte helt nöjd. Värt att tänka på ditt ställe till nästa gång :)

  Det låter så mysigt med er stora familj och era träffar. Skönt att alla barnen är i ungefär samma ålder och att alla trivs så bra i hop. Så det ska va ju!

  Hoppas ni har en trevlig helg!
  Kramelikram

 17. Maria i Gbg skriver:

  En riktig pangbrud är du Åse. :-)

  Kram från Gbg

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress