Jag har ärvt mycket av min mamma, utseendet, humöret, min envishet, min konstnärliga ådra och min kärlek till sagor och science fiction!
8 juli 2008 är det dags för ytterligare en Narnia film! *skuttar upp o ner*

Den andra filmen om Narnia bygger på den fjärde boken i serien, skriven av C.S. Lewis.
Karaktärerna i C.S. Lewis tidlösa fantasyäventyr får nytt liv igen i uppföljaren ”Berättelsen om Narnia: Prins Caspian”, där syskonen Pevensie åker tillbaka till Narnias värld och får uppleva nya spännande äventyr, men större test av deras mod väntar dem.

Ett år efter de otroliga äventyren i ”Berättelsen om Narnia: Häxan och Lejonet” lever kungen och drottningen av Narnia i det avlägsna kungariket, men upptäcker att 1300 år har förflutit i Narniatid. I deras frånvaro har Narnias gyllene år försvunnit och blivit erövrat av Telmariner och kontrolleras nu av den elaka kungen Miraz som styr landet med järnhand.

De fyra barnen möter snart en ny intressant karaktär, Narnias rättmätige arvinge till tronen, den unge Prins Caspian som har blivit tvingad till att gömma sig för sin farbror Miraz vars elaka planer är att döda honom och tillsätta sin egen nyfödda son på tronen. Med hjälpen av en vänlig dvärg, en modig mus vid namn Reepicheep, grävlingen Trufflehunter och svarta dvärgen Nikabrik samt resten av Narniafolket som leds av riddarna Peter och Caspian. De ger sig iväg på en resa för att hitta Aslan och rädda Narnia från Miraz tyranniska välde och återställa magin och prakten i Narnia.
Text: Moviezine.se

narnia.jpg


21 Kommentarer to “NARNIA – Prins Caspian”

 1. ase80 skriver:

  Är också en fantasyfantast! Har många filmer att titta på bara jag tar mig den tiden! Vill även se Guldkompassen och Stardust – älskar boken.

  Har följt din blogg för något? år sen innan du skaffade lösen, ska bli kul o kika igenom din hemsida. Du har varit hemskt duktig med din viktresa! Håller på att gå ner några kilon och du inspirerar!

 2. Hallon skriver:

  Yes! Me looove Narnia!!

 3. frokenplommon skriver:

  Älskade Narina böckerna som barn, blev inte riktigt lika biten av filmen, men inte kommer det hindra mig, den 8 juli sitter jag med största säkerhet i biofotöjen!

 4. Lina skriver:

  Å Narnia är ju underbart! Fast jag tycker böckerna är bättre än filmerna(eller filmen då…det har ju bara kommit en) Du har ju tur som har stora barn att se den med också!

 5. Åse skriver:

  Haha barnslig? Ja julkalendern är ju mycket mycket mognare :)
  Narnia är ju värsta nostalgitrippen, men det är du kanske för ung för att komma ihåg? ;)

  [quote comment=”4217″]Men åååå vilken ”dork” du är. Åse då… :)

  Själv är jag ett stort fan av Sagan Om Ringen, men Narnia… Nä den har aldrig fastnat. Dock såg jag ettan på bio med en kompis. Men den kändes för barnslig. Men du kanske är barnsligare än mig. *ler*

  Kram[/quote]

 6. jennie m malva skriver:

  Men åååå vilken ”dork” du är. Åse då… :)

  Själv är jag ett stort fan av Sagan Om Ringen, men Narnia… Nä den har aldrig fastnat. Dock såg jag ettan på bio med en kompis. Men den kändes för barnslig. Men du kanske är barnsligare än mig. *ler*

  Kram

 7. Jenjo skriver:

  Ja, jag kan oxå ställa mig i gruppen för fantasy-fantaster. Jag bara älskar sådan typ av film. Första Narnia-filmen såg jag och min son nyårsafton för två år sedan. Klockan 12.00 började filmen och det var en härlig start på vårat nyårsfirande.

  Nu går ju Gulkompassen. Min kompis (som inte har egna barn) har bjudit MIN son att följa med henne. Men hallå…! Jag då…?? Nä, jag måste nog följa med och se så de sköter sig… :)

 8. Åse skriver:

  Sjääääääälvklart =)) Twinsen fick biokort i födelsedagspresent så jag tänkte se den med dem :)

  [quote comment=”4210″]Ska du se ”The Golden Compass” då, ur Pullmans trilogi? Första delen hade biopremiär igår tror jag, ska försöka se den på söndag =)[/quote]

 9. vickantikkan skriver:

  jippie me looooooooooooooooove Narnia. och nu när jag är stor så är de inte lika ohyggligt läskiga som när man var liten ;-)

 10. Jessica skriver:

  Ska du se ”The Golden Compass” då, ur Pullmans trilogi? Första delen hade biopremiär igår tror jag, ska försöka se den på söndag =)

 11. marion skriver:

  Åh va kul!! Jag måste se den med barnen som verklgen gillade den första. Jag älskade den gamla serien som man såg som lite.
  Puss på dig snygging!

 12. Marie skriver:

  Åh, det är så roligt när efterlängtade filmer äntligen kommer! Man längtar ju så man blir tokig =) Jag har faktiskt inte sett Narnia dock, men det kanske jag borde.

 13. tjohalia skriver:

  Åh vad roligt! Älskade Narnia när jag var barn, så det var som en lite nostalgitripp när jag såg förra filmen. Kramar Sandra

 14. gizmoo skriver:

  Åhh, nu längtar jag så jag kan dö. Är också barnsligt förtjust i sådana filmer och böcker. Ska genast skriva upp det så jag kommer ihåg. :)

 15. Pia B skriver:

  Tur du ärvde din mors utseende, har inte sett din far men din mor e ju sååååå söt och vacker!!! precis som du! :)
  Visste inte att det kommer en ny film. Jippi säger jag oxå. Älskar oxå som filmerna jue
  Kramar på dig!

 16. Cia skriver:

  Är det möjligt att göra någonting annat än fullkomligt ÄLSKA Narnia?? The best I say! *kram*

 17. Snäckan skriver:

  Tjohooooo!!! Diggar också Narnia. Fullkomligt älskar BBC-produktionen av böckerna.

 18. Mammas Ebba skriver:

  Jag är livrädd för Narnia fortfarande hua mig!!!!!!!!
  Kommer med fasa i håg hur den elaka häxan eller vem det nu var som rakade av lejonet manen. Som jag grät och drömde mardrömmar om det när jag var liten. Har fortfarande lite ångest över att se när människor rakar av hår eller klipper med trimmer. En förklaring till att jag inte är korthårig =).

 19. jenn skriver:

  vad lustigt… jag började i förrgår att läsa narnia böckerna för samuel :-) jag har alltid älskat dem o förhoppningen är att han skall älska dem lika mycket.
  :-)

 20. chalitt skriver:

  oooo älskar sana sagofilmer!!!! :-)

 21. Labolina skriver:

  Här sitter också en fantasyfanstast! Kan se Narnia, Sagan om ringen och andra filmer om och om igen. Slukar böckerna så snabbt som möjligt och njuter av alla figurer och världar som inte finns här där jag bor.

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress