I samband med att jag lade ner Underbar så sopade jag rent efter mig på google etc, för sökte man på mitt namn så hittade man en himla massa av mig, sajter jag byggt eller varit delaktiga i m.m.
Jag kände att jag vill inte outa mitt namn längre på sajter, det är därför det inte står ngt i pressen här till höger tex.

När jag nu surfade in på en sajberkompis blogg så har hon en funktion som visar vad folk sökt på för att komma till henne och då såg jag ”Junipingla” det är mitt nick på forum som AFF, Familjeliv etc och eftersom jag är reggad på hennnes sajt med det nicket så kom det upp i googlesökningen som ngn gjort på namnet. Jag antar att det är mig ngn googlad efter, för det var bara mina spår man hittade.. tycker sådant är lite obehagligt faktiskt.

Uppdaterat: jag tror också att det är en oskyldig sökning, jag har ju också googlat efter personer eller nick ibland, det som slår en är ju att man tror att bara man inte använder sitt riktiga namn på forum etc så räcker det med att man använder samma nick på några ställen så får man genast ett ”index”
Jag har ju huserat i bloggvärlden sedan 2000, på nätet sedan 1995, då med min grafiksajt jag hade där jag sålde webbgrafik. jag har förr varit väldigt frikostig med bilder utan lösen, mitt fulla namn på alla mina sajter etc och ALDRIG råkat ut för nötter, stalkers eller andra dårar, konstigt nog egentligen. Däremot, genom att ha varit frikostig så har jag vunnit många vänner, en del som jag aldrig träffat IRL och andra som jag blivit vänner med, jag menar min bästa väninna Anna träffade jag online!
Men de senaste åren har jag känt att jag mår bäst av att sopa igen spåren lite efter mig, att inte ha bilder och info öppet vare sig på forum eller på mina sajter. Det är en svår balans, man vill vara lite anonym men jag vill heller inte vara för anonym – då kan jag lika gärna sluta husera på nätet.
I och med Underbars nedläggning så tog jag bort mkt öppen info men tänkte inte på att genom att använda samma nick på forum etc så skapade jag mig ett index när ngn får för sig att googla efter mig. Ska byta nick nu… Bye bye Junipingla.


37 Kommentarer to “Jag blir nervös”

 1. sanna skriver:

  Hur städar man på google??? Skulle vilja göra samma :)

  kramar!! o trevlig helg

 2. Åse skriver:

  Ohhh enj gumman (måste läsa!)
  Vad jag menar är att man är så medveten om att om man huserar på nätet under ett och samma nick eller namn så skapar man sig snart ett index om man tex googlar, då hittar man profiler som man skapat på forum, man hittar inlägg av en på olika forum etc och det är sånt man inte tänker på kanske. jag har ju valt att inte vara anonym på nätet och jag har absolut egentligen inga problem med att ngn googlar efter mig, men man lever lite med skygglappar och tänker inte på att man har sååååååååå många fler ögon på sig än man trorr :)

  [quote comment=”4849″]Oj då, jag som skrivit om dig i mitt senaste inlägg. Hoppas att det inte gör nåt? Tränade igår med en ledare som var skrämmande lik dig, både till utseende och sätt. Lika glad och sprallig och samma frisyr (när du hade lugg). KRAM KRAM!![/quote]

 3. finna skriver:

  Oj då, jag som skrivit om dig i mitt senaste inlägg. Hoppas att det inte gör nåt? Tränade igår med en ledare som var skrämmande lik dig, både till utseende och sätt. Lika glad och sprallig och samma frisyr (när du hade lugg). KRAM KRAM!!

 4. annie skriver:

  Jadu, jag fick mig en liten funderare när jag läste ditt inlägg…googlade på ett par namn bl.a bland mina närstående o blev lite förvånad…& som sagt fundersam…

 5. Cissi skriver:

  Usch, ja jag förstår dig… Tyvärr är det nog så att det är fler än man omöjligtvis kan ana som surfar runder på ens sidor =(
  Klokt av dig att radera ut dina namn.

  Puss gumsan!!!

 6. Mammaliv skriver:

  Ja det kan vara lite obehagligt sånt där. Man vet ju aldrig vad det är för folk som snokar runt. Jag har aldrig råkat ut för något men jag känner ändå att jag trivs bäst bakom lås och bom! Då har jag koll på vilka jag delar mitt liv med ;-)

 7. Jessica Lund skriver:

  Hej!
  Läser ditt inlägg och får mig en funderare… Jag är jätteglad för att du låter mig läsa i din blogg, trots att vi inte känner varandra, och jag förstår att det känns olustigt när folk ”snokar” omkring, men samtidigt tror jag att de flesta bara är nyfikna och inte vill nåt ont!

  Själv finns jag på nätet med för och efternamn, men på tex Facebook skriver jag inte ut allt. Om nån vill nåt så får de leta info om mig själv ;)

  Ha det gott!
  Kram från Stockholm

 8. jenco skriver:

  Förstår dig helt och fullt. Pratade just om detta fenomen som internet faktiskt är på jobbet idag och jag hade aldrig vågat lägga ut mitt namn och bild även om jag kan tycka att det är roligt med människor som gör det… kluvet!
  Bra att du byter nick iaf.
  kram

 9. Lotta skriver:

  Ja… man lämnar många och mycket spår efter sig. Den saken är säker, ibland så tänker man inte på det riktigt…

 10. Cia skriver:

  Usch lite skrämmande när man tänker på det… Förstår såklart att du tänker byta nick, det skulle jag också göra. Kram på dig gumsan!

 11. Snigla skriver:

  Som sagt.. internet är på både ont och gott! Svårt att städa efter sig här.. allt man skrivit allt man gjort.. har man ju ”präntat in” i historieböckerna.. internet är vanliga svenssons chans till att bli förevigade!

  Det är lite skrämmande, det håller jag med om.. men har man en gång gått ut på nätet.. så är man en bit av historien.. och en sådan kan inte suddas ut oavsett om man vill eller inte. Det finns sajter som cashar hemsidor.. sedan åååår tillbaka (några av mina första hemsidor jag gjorde typ 94-95 finns ju kvar online.. fast de varit nedlagda i 10 år!?!??)… ibland springer man på sådana där sajter och inser att man aldrig kan bli anonym igen..

  Du ska vara glad att du sluppit alla nutcases.. det har la inte jag gjort.. har blivit mordhotad och terroriserad via nätbekanta (som då visat sig vara rena rama kokojönsson) och nazzisar.. frispråkighet och människotro är i många fall av ondo… man får vara glad man står upp! (verkliga livet.. alltså med folk man träffar irl.. på pubbar osv.. är inte bättre de heller iof.. dåliga människor finns överallt)..

  Kram

 12. Englalik skriver:

  Tyvärr är det ju så att man aldrig kan veta exakt vem som döljer sig bakom tangentbordet = vem som sökt information om en och det är klart att det känns skrämmande ibland. Svårt att hitta den där riktigt bra balansen mellan att vara helt öppen och helt anonym. Tycker du gör rätt i att byta nick.

  Kram

 13. chalitt skriver:

  Ha nätet e ju alltid pa gott och ont. förstar dig fulllt ut att du byter nick, finns sa mkt crazy people out there!!!

 14. Therese skriver:

  God fortsättning på nya året!

  Vad trist att du behöver byta, fast jag förstår dig helt och fullt! Eftersom du varit så aktiv så länge så var det någon som saknade dig och din sida som kanske sökte… Men det är obehagligt!

 15. Annisen skriver:

  Tack och lov för nätet ändå goa underbara du, utan det hade vi inte varit vänner idag!

  Förstår dig dock, kan bli för bra med det goda ibland, finns mycket konstigt folk där ute.

  Löv you!

  Puss

 16. fillidutten skriver:

  Inte kul….bra att du byter nick!

  *kram*

 17. Mia Nilsson skriver:

  Det är väl så att bara för man själv inte har onda avsikter tror man inte nånannan heller har det. Så är det ofta för mig, jag är aningen blåögd. Jag beundrar dig för du ändå delar med dig av såå mycket, både här och på 56kilo.se.
  Kram Mia

 18. thereseochtyra skriver:

  Känner P R E C I S som du..Man vill ju vara försiktig men inte vara allt för skarj och nojjig. Antar att man inte kan vara allt för försiktigt så lösen är bra!

  Många kramar, Therese

 19. gizmoo skriver:

  Läskigt. Själv använder jag ju mitt efternamn väldigt mycket och eftersom det bara är vi i världen som heter så så borde jag vara rätt lätt att spåra, men jag får inga konstiga mail eller något annat kostigt. Jag är nog en för tråkig person helt enkelt *S*

 20. Lina skriver:

  Ja lite creeepy är det allt… Jag har än så länge inte råkat ut för något alls tror jag, utom det tråkiga att släkt och vänner hellre läser blogg än pratar med mig typ, men det är ju inte så farligt egentligen. Har ju också foton utan lösenordskydd. Min syster däremot hittade bilder på sin son på lunarstorm hos en som påstod att det var hennes barn. Så sjukt!

 21. liasandersson skriver:

  Ja usch, det är inte kul att känna sig bevakad….
  Du gör helt rätt som byter nick!
  Kram Lia

 22. linruz skriver:

  Nej vad tråkigt….förstör ju nöjet med det hela. Finns alltid tråkiga baksidor på allt.
  Hoppas det stannar vid det där och inte blir något mer.

  Ser fram emot att se Cult grejorna..ska nog åka en svång idag till Nordik och kolla lite. de har massor av Cult…blir dyrt för plånboken bara.
  kram kram

 23. Laila skriver:

  Hej!

  Inte kul när man känner ”brr”… Nätet är ju superduper på många sätt, men allt har ju en baksida. Jag har funnits på nätet i många år med både namn & adress, men förutom några ”fyllehundar” som ringt sena fredagkvällar så har jag klarat mig bra.

  Men även jag blir mer och mer försiktig… så jag förstår din oro!

  Kramiz

 24. sofia skriver:

  usch! det verkar obehagligt.. förstår nog hur du känner! du har ju ändå gjort vad du kan för att försöka vara så ”diskret” som möjligt!

 25. B-M skriver:

  Usch, va creepy! Det är därför jag försöker vara såpass anonym som möjligt på nätet + bloggar bakom lösenord. Men det är så himla tråkigt att det ska behöva vara så!
  Ha det så bra! Kraaam

 26. Helena skriver:

  Alltså, det är en av anledningarna till att jag numera skriver som jag gör.
  Trist.

  Men kul ska det bli att se nya cult-grejorna :)

  KRAM

 27. cathrine skriver:

  Ush, jag förstår vad du menar! Jag blev själv uppringd av en tjej som hade hittat mitt namn på en av mina webbsidor och vart jag bodde på en annan, och letat upp mitt telefonnummer…. Creepy! Får också infall imellanåt och plockar bort namn, foton och hela sajter – supertråkigt är det! Man får försöka hitta något som funkar, bra lösning har du iaf.

 28. Sabina skriver:

  Hej Gullhjärta!

  Förstår det känns obehagligt. E sj ganska nojig för vad folk har för sig! Finns så många störda människor därute.

  Hur snabbt kom träffen till hennes sida?? Var det en av de första som kom när man sökte på Junipingla eller e det ef X antal klickande? Kanske inte spelar ngn roll egentligen.. Ngn har sökt & det e obehagligt nog.

  Förhoppningsvis så e där en helt oskyldig förklaring.

  (har sj haft ett pucko ef mig som du vet så jag förstår hur du känner.. )

  Skickar massor av Styrkekramar!

 29. a-k skriver:

  Du är som vanligt klok i ditt bedömmande. Jag måste dock varna dig I´m your worst stalker :)

 30. helen skriver:

  Jag kan bara hålla med föregående talare. Obehagligt. Du får gömma dig här bakom lösen :)
  Kram

 31. peaches skriver:

  Jag förstår att du känner så! Måste kännas obehagligt.. vad vill folk eg.?! :-/

 32. Mathilda skriver:

  Usch ja, sånt där känns verkligen inte helt kul. =/

 33. Hallon skriver:

  Usch såå obehaligt! ..vissa människor har verkligen lite för sig :/

 34. Pia B skriver:

  Urs… Klart det måste kännas lite obehagligt… Du e ju lite av en kändis på nätet värkar det som… Bra att du tar bort folk som vill vara anonyma, kan inte riktigt förstå varför massa folk surfar in på sidor och aldrig gör sig till känna.

  Kram på dig Gumman! :)

 35. Maria i Gbg skriver:

  Jag förstår att det känns otrevligt men förhoppningsvis är det bara någon som sitter och söker lite på måfå utan att ha några baktankar med det. Men, som sagt, jag förstår att det kryper lite under skinnet när man upptäcker sånt.

  Kram från Gbg

 36. Emma skriver:

  Tjenatjena – och god fortsättning på det nya året!!
  Känns som om det börjat skapligt – förutom att jag råkade repa bilen när jag körde in genom garageporten idag, inte roligt att berätta för mannen…. :/
  Lite läskigt att någon suttit och sökt sådär.. tyvärr är det väl priset som man betalar så fort man gör något bra/offentligt/märks. Jag förstår att du plockar bort ditt riktiga namn, det är inte nödvändigt för någon att läsa.
  Nåväl, en del har inte roligare saker för sig, så du behöver säkert inte ta det så allvarligt. Kram!

 37. Limus skriver:

  jag förstår dig till fullo. jag har blivit trakasserad av folk som letat på nätet efter mig, letat upp mitt nummer och ringt tills de fick tag i mig – natt som dag. Det är fruktansvärt obehagligt!

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress