Skepp åhoj!

Uj vad denna veckan försvann i ett nafs då!
Igår var jag mest ute och körde! Storasysters klasskompis följde med hem och sen åkte jag och lämnade Storebror hos sina kusiner och passade på att hämta upp Knickan också så åkte vi hem och fikade lite, masserade varandra ryggar och sen var det dags att lämna klasskompisen och Knickan, hem igen för att 1 timme senare hämta Storebror på Filmstaden där se sett katten Gustav! Puuuust!

Anna och Noah var här tidigare idag och det blev mkt bröllopssnack. Anna är min högra hand när det gäller bröllopet. Även Annika kusin kommer vara mina andra högra hand (blir hon vänster då???) eftersom hon är tärna. Anna hade med sig utskrifter på brudbuketter (jag vill ha caller) åhhhhhååååå finfint!
Noah och Lillebror har börjat upptäcka varann nu! Såååå kul att se våra lillgrabbar stå och prata och skratta mot varann!!

Grabbarna underhåller varann lite

Nu har jag och gullet här suttit och filat på vår inbjudan till bröllopet. Vi gör originalet själv och så trycker Annas man det. Bra med kontakter i vår branch :-) Det blir riktigt bra!

Imorgon ska jag och Storasyster ha en tjejkväll. Vi ska gå på bio och se katten Gustav eftersom Storebror var och såg den med kusinerna. Daniel, Storebror och Lillebror får ha grabbkväll!
Apropå det så har ju min systers äldsta grabb Aspbergers syndrom*, det är ett autistiskt syndrom. Man tänker inte direkt på det när man träffar honom. Han ser ut och beter sig som vilken kille på 7 år som helst men när man lever med honom så märker man av syndromet mer. Hursomhelst så ÄLSKAR Storebror och Albin varandra. De är absoluta bästisar och kan sitta i timmar och pyssla, bygga robotar, spela playstation m.m. De bråkar aldrig och är såååå goa mot varandra. Ofta så går de hand i hand när de är ute. I går på bion så berättade syrran att Storebror efter ett tag hade lutat huvudet mot Albins axel och Albin hade lagt armen om honom. är det inte så gulligt så man kan dööö?? Deras vänskap/släktskap är verkligen speciell!

*Asperger-människans problem rör framför allt relationer till vanliga människor. Socialt umgänge är ofta en stor kognitiv belastning, troligen för att vi saknar en hjärnfunktion som är specialiserad på empatirelaterade uppgifter.

Andra typiska drag är: specialintressen, stor nytta av rutiner, annorlunda språkhantering, avvikande icke-verbal kommunikation och motorisk klumpighet. Det är kontroversiellt att säga, men i en del avseenden kanske Asperger-personer fungerar bättre än vanliga människor.

En del med AS har en ovanlig tankeskärpa, klarsynthet och envishet och har därmed blivit mycket framgångsrika inom sina områden. ”Vanliga” människors okunskap och intolerans är ofta ett större problem än den neurologiska avvikelsen i sig. Nästan alla har blivit mobbade.


Inga kommentarer to “Inbjudning”

 1. Ankie skriver:

  :-) Blir så glad då jag ramlade in i din dagbok och såg att din systerson har Asperger.
  Min egen sambo och flera vänner till mig har också den diagnosen.
  Jag tycker dom är de coolaste människorna jag vet. Så raka, ärliga , charmanta, kloka, vänliga ..You name it!
  ;-)
  Ha det fint!
  Ska kika lite mer här hos dig. Tycker hemsidan är finfin!
  Ankie

 2. Ulrica skriver:

  Hejsan Åse.
  Om du vill diskutera AS så får du gärna höra av dig. Jag har en lillebror som är 21 år och är autistisk med AS-syndrom. Jag och speciellt mina barn älskar honom så mycket, men han ser mest upp till Micke :)

  Kram Ulrica
  PS! Nu har jag äntligen fått fart på b2evo… tusen tusen tack till dig för all hjälp!!!!

 3. Elin skriver:

  Mysigt med planeringen inför bröllopet. Förstår att du längtar efter det massor!!
  Ha en fin helg och ge charmtrollet en stor kram!
  *Kram*
  /Elin

 4. ann skriver:

  Åh vad mysigt med bröllopsplanering!! Kallor är sååå vackra! Blir det en ”åse” bukett i rosa toner???
  Kram//

 5. Sanna skriver:

  Åh vad speciellt! Det verkar som om Noel o Noah har börjar bygga samma vänskap! :D Härligt! Jag vill med se katten Gustaf!! Gyyystis har fått en sån Gustaf i kramdjur som finns i hans säng! ;)

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress