Man är ju verkligen färgad av situationen man befinner sig i men jag pratade med min nagelteknolog i början av veckan, hon ville gärna flytta till nybygge och jag sa att jag har ju bott i nybygge och jag tycker det är sååå mkt charmigare med ett äldre hus som man får renovera. Jag är glad att huset är i fint skick och att många kostsamma saker är nya som fönster, gavlar på huset, etc men jag är glad att det finns en hel del som jag och Daniel själva får sätta vår prägel på efter hand! Att tillsammans få skapa köket, nytt badrum, måla, tapetsera etc. Självklart får du göra det även i ett helt nybyggt hus men jag vet inte.. känns charmigt med ett 70-tals hus där väggarna kan berätta en del :) Men självklart förstår jag lyckan för de som från grunden får skapa sitt egna hus!

Har jag berättat att det är min gamla klasskompis som vi köper huset av? Och att de som bodde där innan är ett tvillingpar som gick i min paralellklass, de är uppväxta där. Min gamla klasskompis och jag är uppväxta på samma gård och hon kallade min mormor för mormor, för min lilla mormor var nämligen mormor för hela gårdens ungar! *saknar henne så*


14 Kommentarer to “Charmen med..”

 1. Cissi skriver:

  Underbart gumman! Huset kommer bli superfint med er prägel. Gillar också gamla hus trots att vi byggt nytt. Jag resonerade: att det var smidigare att bygga nytt eftersom vi slapp att först riva allt och sedan renovera och bygga upp nytt. Nu kunde vi från grunden rita precis hur vi ville ha allt och var rummen skulle vara osv.
  Gamla hus är gamla hus och har sin charm och framförallt oftast en härlig uppvuxen trädgård. Nu jagar vi snabbväxande buskar och träd för att få fart på trädgården :-)

  Puss & kram

 2. Sara skriver:

  Håller med. Fint med nytt men som jag ser det blir det en förlust av charm iom att man bestämmer all inredning på en och samma gång. det blir en bättre blandning om man får inreda och renovera efter hand. Vårt hus är ju från det trista åttiotalet men jag tror att det kommer växa fram nåt fint ändå. Finare och mer ’gediget’ än om vi byggt nytt.

  Förstår att du längtar efter att få börja fixa!

 3. Elenore skriver:

  Jag förstår precis vad du menar. Den dagen vi flyttar till eget hus så har i alla fall jag bestämt att det ska vara ett gammalt hus med lagom mycket renoveringsbehov. Det låter väl bra, och jag tror faktikst att sambon har samma åsikt ;-)
  Trevlig helg på dig!!

 4. Jessica skriver:

  Jag skulle väl inte kräkas om jag fick ett nytt hus.haha
  Men jag skulle själv stryka med om vi byggde nytt. Jag är sådan så allt måste vara ”tiptop” och med det menar jag att jag skulle inte stå ut en vecka med lera och jordhögar o dyl runt huset och för att inte tala om innan allt är uppväxt och ”klart”,som ett gammal hus oftast är och eftersom jag gör det mesta själv så skulle jag dö på kuppen av stress. Så nä, jag håller med dig… det är en känsla att bo gammalt. Är uppväxt i både nytt o gammal och föredra gammalt!och jag är för ombyttlig för att bygga nytt som du sen inte ”ska/kan” ändra så mycket på då det kostade såå mycket.(den närmaste tiden i alla fall)

  KRAM

 5. Lotta skriver:

  Jag haller ocksa me.. och dessutom kan man aldrig fa den härliga uppväxta trädgarden med äppelträd, buskar och annan vegetation vid ett nybygge.. där far man ju vänta i flera ar innan de blir insynsskyddat!!!!

 6. malin skriver:

  Jag har bara målat dem på insidan. Utsidan ska vi fixa nästa sommar.

  Kram

 7. Jennie skriver:

  Vi bodde i ett helt nyrenoverat hus och tyckte då det va kalas! Blev såååå såld på köket när vi köpet det tex… Men tillslut blev det tråkigt, att bo i nåt som någon annan skapat. Så jag håller helt med dej!

 8. Cia skriver:

  Det är faktiskt jätteroligt att renovera ett gammalt hus (vårt är från 1888) Att ta bort gamla tapeter och hitta på gud vet vad under är ju det roligaste som finns! Hua vad hemska grejer man hittat här hemma, man kan ju fundera över hur smaken var förr i tiden? :0) kram

 9. Cathrine skriver:

  Vad mysigt att ni vet & känner de som bott där tidigare! Håller med dig om att ett hus som man får sätta sin egn prägel på är charmigare – även om ett splitternytt hus säkerligen kan kännas härligt att få flytta in i :)

  Kram Cathrine

 10. Sandra skriver:

  Vad roligt att jag har samma soffa som dig. Tycker de är så grymt snygga och sköna. Ha en trevlig kväll!

 11. Rebecka skriver:

  Tänk vad världen är liten, i alla fall Hbg!

 12. ann skriver:

  Japp! det ska vara 70 talare;) Fast å andra sidan så föll vi för kaminen resten av villan var såååå nedgånget, inrökt och hemskt!!! (jo det är sant) Men så har vi fått det som vi vill också!!! Typ 10 år senare… många vänder har det blivit… Bort med väggar, dit med väggar… Så var glad att du inte flyttar in i ett ”äkta” 70tals hus med medaljongtapet, grön kakel, nålfiltsmattor ;)

  kram//

 13. Sofia skriver:

  Det är underbart med hus som har något att berätta bakom väggarna
  :-D

 14. Sandra skriver:

  Härligt med ett hus med historia! Allt betyder så mycket mera då. Skulle det föresten vara okej om jag länkar till din fina blogg?

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress