Jag började redan i somras med att känna mig obekväm med att ha alla mina bilder till öppen visning för alla. Det är den absoluta anledningen till att jag senare även skyddade mina inlägg i min fotodagbok ( och jag skriver ju mest med bilder postade också)
Nu känner jag verkligen att jag gjort rätt!

Igår läste jag inne i min lillasyrras gästbok på Familjeliv och där hade en tjej skrivit att hon lärt känna en tjej på lunarstorm som sa att hon hade en dotter som hette Nellie m.m. Hon visade bilder på sin dotter, vilket i själva verket var bilder på syrrans lilla saga! Hon hade även tagit bilder på syrran och sa att det var hon! Eftersom syrran vattenstämplat sina bilder med © och sitt FL namn så hade tjejen fattat misstankar och antagligen googlat efter namnet och hamnat på syrrans sida och sett alla hennes bilder.

Jag skrev till denna tjejen och nu visar det sig att hon även tagit mina bilder på mig själv, dels härifrån Underbar och på FL och sagt att det var hon. Bla bilden på mig här ovan!! SÅ OTROLIGT OBEHAGLIGT!
Det är lustigt, man är medveten om allt sådant här, speciellt jag som sitter på abuse på Playahead och dagligen stöter på medlemmar som tagit bilder från andra och säger att det är dem, men när man råkar ut för det själv eller på nära håll så kvicknar man tillshock

Var försiktig med alla era bilder! Tänk på att de kan utnyttjas! Speciellt om era barn är på dem. Om möjligt, vattenstämpla alla bilder, då blir de inte lika attraktiva för andra att använda.

PUSS & KRAM från mej :*:*:*


Inga kommentarer to “Baksidan med internet”

 1. Pernilla skriver:

  Urk förstår hur du känner. Finns då folk överallt. Har hört talas om att folk tar barnbilder o påpekar att det är deras barn.
  Har råkat ut för det med mina bilder. Stora c är inget fint men vad gör man? Känns så tråkigt. Nu skriver jag ett år efter för jag hittade detta inlägg nu men ja… usch för sånt folk.

 2. Anna skriver:

  Hej Åse!
  Hu va hemskt och läskigt! Att läsa att vissa människor har mage att göra så där! Stjäla en annans identitet! Har ni tagit kontakt med Lunarstorm om detta?!

  Hoppas du har det bra!
  /Kram Anna

 3. Jennie skriver:

  Tack för den här texten – jag har varit i valet och kvalet om jag ska lösenordsskydda mina bilder eller inte och nu efter jag har läst det här har jag bestämt mig för att skydda dem! (Fast det är egentligen hemskt att man måste! Att det finns människor som snor bilder!)

  Tack!
  ~ Jennie

 4. Malin skriver:

  Hej!

  Det är helt fruktansvärt:-(

 5. therre skriver:

  ja, det är ju helt SJUKT vilka människor det finns! *grr* Måste ju vara en störning på allvar!!! Finner inga ord! Jag vattenstämplar alla bilder jag lägger ut på dottern, man vet inte annars vilka psychon som får tag i dem :/

 6. Svea skriver:

  Hu, det var verkligen en läskig berättelse! Jag har tidigare alltid skrivit och bloggat under eget namn, men det får vara slut på det. Från och med nu kallar jag mig Svea alltigenom på nätet. Förstår verkligen att du vill skydda din familj från insyn.
  Ha det bra!
  /Svea glasses

 7. Susanne skriver:

  Verkligne obehagligt. Man kan ju undra varför folk gör så?! Vad uppnår dom med det lixom!?! Idioter…

  Kramelikram!

 8. Sofia skriver:

  Hemskt! sånt är verkligen obehagligt.. grr

  Det finns så mycket sjuka människor överallt..
  man ska väl inte lite på någon eller något antar jag. *uscha*

  kram på dej o syrran

 9. Lisa skriver:

  Å fy fasiken va obehagligt!! frown
  Tack för tipset!

  /Lisa :-)

 10. Eva skriver:

  Verkligen obehagligt att det ska finnas folk som gör så. Men man blir mer och mer avtrubbad tyvärr. Kramis på dig och din goa familj. Eva med död hemsida.

 11. Nina skriver:

  Fy vad obehagligt. Läste med nått om det på Lunar, en tjej som tagit nåns bilder på barnen och sagt det var dennes barn och använt dom bla på DA.
  Får vattenstämpla härefter alla foton man lägger ut. Har med funderat mer och mer på att skriva bakom lösen, av flera olika anledningar, tom på att byta domän bla pga att grannarna hittat min sida frown.
  Hoppas din helg varit och är god, själv har jag legat pall hela helgen i dunder förkylning, idag orkar man iaf vara uppe :-D
  Kram

 12. Malin skriver:

  Usch, låter inte kul, gick direkt och tog bort min bild på msn eftersom det var på min dotter. Tur att ni kom på det. Hoppas ni får en bra vecka.

 13. Sandi skriver:

  Precis samma har hänt mig :(
  Stulna bilder, på mina barn och på min bästa kompis, vandrade runt på just lunarstorm.

  Man måste helt klart vara lite mer rädd om vad man lägger ut, speciellt när det gäller våra barn
  Ha en fin kväll!

  mvh Sandi

 14. ~ Maria ~ skriver:

  Men fy vad obehagligt!!!
  Det finns ju fullt av konstiga mäniskor på nätet :((( Undras hur man gör en vattenstämpel, det får bli veckans livskall :)
  Skön söndag gumman

 15. Lizzen skriver:

  Bah!..jag ryser när jag läser var du skriver!..HELT sjuka människor finns det verkligen!!..riktigt obehagligt:(

  …kan dock förstå att hon tog bild på dig och din syster..ni är så bara sååååååå vackra!!

  Kram på dig sweetnose!:)

 16. Elin skriver:

  Usch! Det är nästan så man blir mörkrädd. Hur folk kan bete sig. Otäckt! Man bör nog tänka sig för både en och två gånger. Själv är jag dålig på att vattenstämpla mina bilder. Men ska definitivt börja med det.
  Vilken tur att ni upptäckte det.
  *Kramar*

 17. Carola skriver:

  Mycket obehagligt, man vill inte tro på det men tyvärr ökar väl detta mer och mer, skrämmande.

 18. Maria skriver:

  :*:*:*:*:*:*:*:*:*
  Hej gullefis!
  Helt sjukt många kommentarer; hahaha, värsta poppistjejen! :}
  Johans systerdöttrar som hänger både på PA och Lunar har berättat liknande historier från det och ja…det är helt sjukt!
  P o k

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress