Detta blir ett inlägg om vänner! Jag anser mig otroligt lyckligt lottad som har en stor bekantskapskrets. Mitt liv hade varit betydligt mer tomt om jag inte hade haft det! Jag har bl.a fått fina vänner genom nätet och de IRL träffar jag varit på och jag uppskattar dem så! Och så finns det vänner man lärt känna genom åren och som man hängt ihop med i vått och torrt. Man har delat graviditeter, förlossningar, nya jobb, nya pojkvänner, ja allt med!
Genom vänner lär man känna andra människor som blir ens vänner och jag är så glad när mina vänner blir vänner till mina andra vänner :-) (Blev lite kryptiskt *S*)
Vissa vänner ”i verkliga livet” är mer ’vänner’ än andra vänner och en bra måttsats är hur mkt dessa vänner engagerar sig i en och ens liv. Jag har vänner på min högra hand som jag inte vill bli av med för allt i världen! Dessa ställer upp i vått och torrt, engagerar sig i bröllopet ja allt! Andra vänner visar kanske inte lika mycket engagemang och ja.. sånt får man räkna med och tyvärr innebär det att man sållar och inser vilka ens riktiga vänner är. Givetvis förstår jag att sjukdom och tex familjeförhållanden kan begränsa ens möjlighet att finnas där för en, men ibland är det helt enkelt så att man inser ett och annat om sina vänner.

Vissa omständigheter gör att man lär känna sin vänner, vissa klättrar några steg och vissa faller tyvärr. Det har hänt mkt på senaste tiden med dödsfall, bröllop m.m som gjort att jag ännu mer blivit varse om hur mycket jag uppskattar mina älskade vänner! Älskar er! :-)


Inga kommentarer to “Vänner”

 1. Pia skriver:

  Hoppas en syster oxå ingår i ”vänskapskretsen”. Man har inte frivilligt valt att tillhöra sin familj, men sen att det blir ngt lyckat i slutändan krävs arbete, tårar och mycket kärlek…

 2. Åse R skriver:

  Visst är vänner det bästa i livet!

  MEN tänk på att bevara även de där vännerna som kanske inte engagerar sig fullt ut i ditt liv, de är bra att ha de också! Man vet bara inte när, förrän det är så dax!
  Jag brukar säga att en riktig vän är en person man kan dela tystnad med, utan att det känns tyst. Låter det konstigt? Ja, kanske… men om jag sägar så här.
  Riktiga vänner kan sitta i samma rum utan att behöva vara engagerade eller involverade i samma sak eller i varandra. Man kan helt enkelt bara vara tillsammans även om man inte har något att berätta eller göra. Man bara ÄR vänner, helt enkelt.
  Och det är ofta de vännerna som dyker upp OCH ställer upp när man minst anar det men som mest behöver det. Ofta utan att man ens sagt att man behöver dem, de bara vet ändå.
  Kram Åse
  Ja, jag håller med. Men det är just det: ”Och det är ofta de vännerna som dyker upp OCH ställer upp när man minst anar det men som mest behöver det”
  När inte en vän gör det eller gör det motsträvigt då inser man att man inte är så bra vänner..

 3. Lena skriver:

  Ähum! Nu vet jag inte riktigt om jag hör till de där jättenära vännerna men jag avgudar dig i alla fall :) Sen att jag försöker norpa Noel så fort jag kommer åt det är bara egoistiskt ;)
  You knooooow i löv you! see you at the wedding! Du är ju min barnvakt! :*

 4. Maria skriver:

  Fint skrivet, kan relatera till hur omgivningen reagerat och i vissa fall inte reagerat i samband med att min styvfar dog i höstas. Man får vara glad för de verkliga vänner man har och se till att ta vara på dem!
  Kram!

 5. adnillen skriver:

  Jättebra skrivet om just vänner, kan inte mer än att sitta och hålla med! Nära vänner växer inte på träd och de måste man värna om – man får ju så mycket tillbaka!

 6. Linda skriver:

  Jättebra skrivet! Jag håller med helt! Puss på dig tjejen!

 7. Petra skriver:

  Vad fint du beskriver det Ase! Jag haller med dig i allt!!! Det ar nar man gar igenom livets svara stunder som vissa manniskor verkligen sticker ut och staller upp – det ar da man inser och forstar vem som ar en verklig van.
  Jag ar glad att jag fatt lara kanna dig via natet! Kanse nan gang kan aven vi traffas IRL!
  Puss & Kram

 8. Sanna skriver:

  Håller verkligen med!! Man vet vilka ens vänner är när det verkligen gäller och de som finns där då, efter allt och genom allt och med en i alla väder är de som är guld värda. Sen att man kanske inte alltid pratar med varann varje dag pga saker som du nämnde (sjukdom, händelser) det påverkar inte en riktig vänskap för trots allt så vet man var man har varann iaf. Det är ett ständigt tagande och givande i en vänskap, vissa ger mer än de får och tvärtom men ibland brukar det jämna ut sig i slutändan för de olika behoven i en vänskap kan variera beroende på man mår eller hur man har det.
  Långt och luddigt! PUSS till dig min goa vän, vi träffas inte direkt men jag är glad att du finns i mitt liv iaf :D
  Huvét mitt på spiken gumman! Du har så rätt! Du är så vis *S* Det är ju så, vi är alla upptagna med familjeangelägenheter, jobb och kan inte alltid släppa allt för att rusa till hjälp, stöd men man gör vad man kan och det är ju det viktigaste i en relation!

 9. Anna skriver:

  Åhhh gumman! Vi är lyckligt lottade som har dig som vän och det är därför man vill ställa upp och hjälpa och stötta om man kan. Har också insett vilka mina riktiga vänner är och DU gumman är den bästa :-) Loveeee you! Puss
  Hjärtat, du är en alldeles unik pärla i mitt liv! Tack för ALLT du gör för mig!!

 10. Helena skriver:

  Ja du har så rätt! Vid olika skeden i livet blir man varse om vilka vännerna är som ställer upp i vått och torrt! What comes around goes around. Ställer man upp och engagerar sig så finns ofta vännerna där för en när man själv behöver hjälp och support! Du verkar ha lyckan att ha fina vänner i ditt liv och jag är övertygad om att de är lyckligt lottade som har dig!

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress