Ett tillägg bara.
Jag har fått veta vad ”taskmörten” Bina skrivit in sin dagbok idag och som svar till hennes påstående om mig att ”hon sade saker som inte verkade stämma med ett _verkligt_ liv. Allt kaaaaan inte vara rosenskimrande jämt?!” svarar jag:

Mitt liv är inte perfekt, är något liv det? Men jag delger mig med hur JAG upplever mitt liv och jag är otroligt lycklig! Jag har levt ett liv som jag vantrivdes med, där jag aldrig var riktigt glad, jag har haft min beskärda del av sorg. Men jag bröt upp, förändrade mitt liv till det som det är idag. Att du tolkar det som att jag försöker få allt att låta så perfekt är ju egentligen bara ett gott omdöme för det är ju DU som tycker att mitt liv låter så perfekt, jag berättar ju bara om hur jag upplever mitt liv. Jag har en fantastisk man i mitt liv. En man som jag faktiskt inte trodde existerade, men han gör det och han ÄR perfekt i mina ögon.
Jag har välsignats med goda vänner, en familj jag älskar och friska underbara barn. Kan man begära mer? Jag gör inte det.
Javisst vi får vända på varenda krona men jag är rik på kärlek från familj och vänner och är det enda som betyder något för mig.

Sen om det retar dig så till den grad att du ”lattjar” eller ”tråkar” det så som du beskriver det, dvs snackar skit om mig inför andra säger mer om dig än du kan ana. Jag unnar mina vänner ALLT gott här i världen. Jag kan inte tänka mig något bättre än att en människa upplever sitt liv som perfekt. Jag unnar henne det! Men du kunde inte ens unna mig det och du känner inte ens mig, har aldrig ens träffat mig.
Men det är den svenska jantelagen! Man ska inte berätta hur lycklig man är, man ska inte tro att man är något, man ska vara tyst och grå och absolut inte göra något väsen av sig!
Nu har jag det som merit, att stött på en tvättäkta jante!

Jag är lycklig och det vill jag gärna få fortsätta vara. Min tid av sorg kommer kanske en dag, men den dagen, den sorgen.
Gör mig en tjänst, glöm mig, glöm att du någonsin vetat vem Åse Bumble-bee i ankomst Mars 04 var. Jag tror att både du och jag mår bäst av det.


Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress