Ingen sol ute idag heller.
Dock har jag sol inne för i mitt kök blommar de avknäckta pionerna.

Beställde ännu ett objektiv igår kväll. Fast nu får det räcka på ett tag, jag känner mig tämligen fullfjädrad nu.
Har insett att jag nog behöver/vill ha ett macro objektiv ändå. Jag har ju fusk macro på min telezoom (den använder jag till de flesta blombilderna) men det är ändå inte samma sak som ett riktigt macroobjektiv. Så jag velade mellan Tamron 90/2,8 och Canon 100/2,8 och valet föll på Tamron till slut, så på måndag eller tisdag landar det hos mig.

Jag fyller ju år den 24:e och även om kameran är en födelsedagspresent så hoooooooppas jag att jag även får den matberedare jag önskat mig :) En Kenwood FP931, den har många tillbehör:

Kenwood Multi Pro Traditional

Metallkropp.
Motoreffekt 1000W
Variabel hastighet och pulsfunktion
3 liters bunke, 1,5 liters Glasblender.
Knivblad i rostfritt stål, Fin riv-/skärskiva, Grov riv-/skärskiva, Julienneskiva, Grov rivskiva, Minihack, Degkrok, Citruspress, Visp, Minibunke med tillhörande knivblad. Saftcentrifug, Multiblandningslock, Kenstore™ förvaringsbox till alla tillbehör
Sladdvinda

Lite nya berlocker till mitt ena Pandora armband skulle vara roligt att få, barnen tycker det är så roligt att själva välja ut sådana.

Men som sagt, önska kan man ju alltid :))


Inga kommentarer to “Objektiv och födelsedag”

 1. Lotta- skriver:

  Hoppas du får din matberedare när du fyller år. Jag och Magnus köpte en Kitchen Aid, hur snygg som helst… och cool! :) Den är hur bra som helst, har aldrig haft matberedare innan men det är ju verkligen super!

  Kram!

 2. Frida o Leo skriver:

  Kul med macro!!!

 3. ulricah skriver:

  Vad bra att du valde Tamron-varianten.. för då får du klotrunda solreflexer om du tar såna bilder. Det klarar inte Canons macro-objektiv av :).

  Som Lisa säger.. det är nästan ett måste med ett äkta macro.. speciellt du som tycker om att ta blombilder *S*.
  Igår var jag själv ute och fångade landskapet, vi hade en sån jäkla läcker regnbåge här över stan igår!! Kika gärna i bloggen om du har tid och lust… jag blev faktiskt rätt nöjd med ett par bilder :).

  Stor KRAM

 4. Lisa skriver:

  Ett riktigt fast macro är nästan ett måste. Jag har standard gluggen 105 mm Sigmas optik. Jag är störtnöjd med den. :-)))))

  Det är roligt med massa objektiv. :-)

  Kraaaaaam

 5. Åsa skriver:

  Jag ska också köpa en makroglugg.. det här verkar ju väldigt bra! Har kikat på bilder tagna med objektivet och då vill man ju ännu mer haaaaaa! *s*

 6. Mammaliv skriver:

  Ja man lär väl klura lite på vad man önskar sig i födelsedagspresent i höst… kanske kan man få nåt lite finare än vanligt :-P
  En kamera ligger ju högt just nu, men vi får se…. En resa vore inte heller dumt :-D Eller i alla fall lite hjälp med pengar till en sådan…. hehe!

 7. trollis skriver:

  Skulle oxå vilja ha en bättre kamera m/tillbehör. Fyller juh oxå år snart, men jag får nog nöja mig med den jag har. Tänk om pengar kunde växa på träd…

 8. Tina skriver:

  Som vanligt ljuvliga bilder…pionen är helt underbar! fotona på barnen i förra inlägget är ju kanon! Du är jätteduktig på att fota!!

  Visst är det kul att önska sig saker! Förra året visste jag inte vad jag skulle önska mig men talade tydligt om att en köksassistent i 40 årspresent kunde ju vara bra…då gick min goa sambo och köpte en till mig i 39 årspresent! Jaha vad var då kvar till i år då…jo en symaskin!! Vill också ha en ett Pandora armband…ja som sagt man kan ju alltid önska sig…!

  Hoppas ni får en skön helg med sol!!!

  Kram

 9. Marie skriver:

  Åh, vilken cool matberedare! Hoppas din önskan slår in då :)

 10. Lotta skriver:

  snygg köksassistent! härlig färgklick, har ocksa en röd (kitchenaid) i köket, älskar den :-). ja önska mig kan man ju alltid ;-) , far hoppas att D och alla barnen läser här da ;-) Stor kram guuuuuuuuuuuman

 11. Annika skriver:

  *tantvarning* Hi hi… Köksassistent i födelsedagspresent… Själv önskar jag mig en nypotatisskalare och en stegräknare. Det är väl inte tantvarning va? ;-) Köksassisten har jag ju redan en, så det kan jag inte önska…. Fast det är ju en Kitchen Aid och de är inte speciellt användbara.. Bara GRYMT snygga!

 12. Bella skriver:

  [quote comment=”11361″]Jag undrar är det ett tecken på att man börjar bli gammal när man önskar sig en matberedare i present, jag önskade mig nämligen också det (en hushållsassistent) till min födelsedag och jag fick en!! Den har jag faktiskt precis använt och har nu chokladrutor i ugnen smaskens![/quote]

  Det ligger nog ngt i det Malin säger!! Jag ville ha en ny diskmaskin….snacka om tråkig present :-) …men jag ville som sagt ha det och fick det!! Ville visserligen också ha en guldring med 4 diamanter (fick en med 3st när jag fyllde 30!). Den e beställd så den får jag i juli!!! Bling, blig!!

  Åse, ha en riktigt go och skön helg med de dina!!

  Kram!

 13. Åse skriver:

  Ja du får göra som jag, skaffa ett till :) jag har två på armen, en som är knökfull och en som ska fyllas på med fler :))

  [quote comment=”11363″]Ååh, jag vill också ha en trädgård så att jag kan ta in syren- och pionkvistar till mitt hus! Åja, Pandoraberlocker kan man ju alltid önska sig, men på mitt armband ryms det bara en eller max två till, kanske får jag önska mig en ny kedja ;)[/quote]

 14. jezzica skriver:

  Ååh, jag vill också ha en trädgård så att jag kan ta in syren- och pionkvistar till mitt hus! Åja, Pandoraberlocker kan man ju alltid önska sig, men på mitt armband ryms det bara en eller max två till, kanske får jag önska mig en ny kedja ;)

 15. Malin J skriver:

  Jag undrar är det ett tecken på att man börjar bli gammal när man önskar sig en matberedare i present, jag önskade mig nämligen också det (en hushållsassistent) till min födelsedag och jag fick en!! Den har jag faktiskt precis använt och har nu chokladrutor i ugnen smaskens!

 16. Madde skriver:

  Ååååå jag blir så sugen efter nya objektiv jag med.

  Den matberedaren såg liten och smidig ut, hoppas att du får den i present.
  kram

 17. Åse skriver:

  Jajjemensan, det är en doftpion. Misstänker en Sarah Bernandt. Doftar uuunderbart – precis lagom.
  Hahah njae, men jag kan ta de bilderna jag vill ta :)

  [quote comment=”11357″]Vad vackert det blommar i ditt kök. Var det en doftpion?
  Nu har du väl utrustning som värsta proffsfotografen…? Kul!

  Kram från Gbg[/quote]

 18. Maria i gbg skriver:

  Vad vackert det blommar i ditt kök. Var det en doftpion?
  Nu har du väl utrustning som värsta proffsfotografen…? Kul!

  Kram från Gbg

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress