Goder kväll!

Först och främst! Tack sååååå mkt för allt beröm över min frilla *S* Ni är för söta, min egen lilla hejaklack! Tänk om varenda människa hade en egen liten sötklack som jag har <3<3<3

När jag tittar på Alice så känner jag sååååå väl igen hennes utseende, det handlar ju om att hon är väldigt lik sina syskon och framförallt lik mig som bebis MEN hon är så in i bombens lik Noel som bebis. Hon har en annan ögonfärg än Noel som bebis men annars så de nästan kopior. Visst är hon lik Juni som bebis men inte alls så mkt som hon är lik Noel.
Det är jättesvårt att visa några statiska bilder som påvisar deras likhet men här är några.

img_0031
Noel drygt 2 månader

img_0030
Lillprinsen

img_63521
Alicen

img_6347

img_6369
Alicen i storasyster Junis Småfolksdress

Apropå Noel så är han inne i en extrem ”bajs” period, han säger nog det ordet 25 ggr per dag *suck*. Gapskrattar som en tok varenda gång han säger det också.
Och med en 2 årig lillasyster som är som en carbonkopia av sin storebror så har vi även en 2 åring som går runt och säger BAJS och som drar ner blöjan och visar rumpan. Åh jisses…
Min lilla Juni som bara var söt fram till hon fyllde 2 år, nu är hon en riktig liten bångstyrig sessa!
Jag ska prata med dagispersonelen på måndag och be dem prata förstånd med Noel ;)

Åkte i väg till Babyland i dag för att köpa mig en BUMBO men de var slut i lime som jag ville ha, så jag beställde en på nätet istället inkl en baby tray (lekbricka)
Alice försöker nämligen luta sig framåt hela tiden när hon sitter i sin sitter och vill absolut sitta mer uppåt så hon kommer nog trivas kanon i bumbon.

playtray_greenbumbo

2_bumbolime

I veckan ska vi dels leka med Annika och Arina men även förhoppninsgvis Lisa, Axel och Klara om de är friska igen. Givetvis med största sannolikhet lek med syrran, Saga och Liam också!  Förhoppningsvis hinner jag även med en bio också! The Curious Case of Benjamin Button – Lite Brad Pitt mår man väl bara bra av! :)

P o K på V a r och E n!


43 Kommentarer to “Liten uppis på lördagskvällen.”

 1. Frida o Leo skriver:

  Lika som bär ju! Man kan tro att det är samma bäbis. Hoppas ni mår bättre nu!

  Kramar

 2. Asa skriver:

  supertjusig i håret!! önskar jag kunde ha kvar mitt långa hår, men det har börjat bli lockigt så det ser bara frissigt ut så nu har jag kortare, kan sätta upp det men saknar det lååånga ibland!!!

  jag har en fråga ang din mobil, visst köpte du en omnia? är du nöjd med den? jag kollar på den och iPhone nämligen. kan inte bestämma mig!

 3. Sandi skriver:

  Ja, idag gick det :)
  Då får jag tillägga att det är roligt med likheter, jag tycker dina 3 minsta är lika varandra. Man ser vekligen att de är syskon.
  Hemma hos oss har minsting drag från båda storsyskonen som i sin tur inte är så lika varandra =)

  Kram
  Sandi

 4. Sandi skriver:

  Kunde int elämna kommentar igår, men nu e jag här igen och provar säga hej..

 5. Malin skriver:

  Hej!
  Sicka charmtroll till barn du har!!!
  kram

 6. a-k skriver:

  Mornings, har snokat lite på mammapoesi. Såg att du gjorde KUB/NUPP, var det eget initiativ för du var väl inte över 35 eller räknar jag fel? Hela det där känns ju väldigt nytt för mig, visste inte ens att det fanns fram tills jag startade verkstan…Fvp har man ju kännt till förståss. Jag tänkte köre det där kombinerade, blodprov ultraljud fast det känns som vill man veta på riktigt är det fvp som gäller, uppfattade du det så eller är det något jag fått för mig..? Klart du inte kan svara på allt men berätta hur du upplevde det. Kul att jag ligger lite i samma tid som du gjorde med Alice, ligger väl ett par veckor före ungefär, så då kan jag ju kolla lite mer. Cheezuz vad jag har glömt på snart 16 år, sen eftersom han var nummer 2 var jag inte lika fokuserad på graviditeten, utan det flöt mest på, fungerade, och då var man ju så ung så det fanns ju inte på kartan att man skulle testa för eventuella fel..hmmm. ps det är väl ett öppet forum för precis allt det här… :)

 7. Cissi skriver:

  Fick inte med allt, glömde nämna er renovering. Är den på gång nu i köket? Är så nyfiken.
  Fika någon morgon?

 8. Cissi skriver:

  Hej på er!
  Lika som bär Noel och Alice :-) BUMBO stolen hade vi till Tindra, de sitter stadigt och fint i den redan innan de själv kan sitta.

  Såååå läcker frisyr, mycket snyggt!!

  SMACK

 9. Skönt Hemma skriver:

  Hej igen!

  Tack för kommentaren på min blogg, roligt att du hittade dit.
  Du frågade vad jag använder för objektiv. Det är olika, men när det gäller bilderna på bloggen så har jag mest använt Canon EF 50/1,8 II , dvs ett exakt lika som du har. Det är väl mitt favvoobjektiv vill jag påstå. Det som sitter oftast på kameran. Och som du vet kan man få riktigt fina skarpa bilder med det.

  Ha en trevlig kväll!

 10. Marie skriver:

  Jag som bara sett bilder på barnen tycker att Alice är superlik Juni som bebbe och lite mindre lik Noel, men jag ser ju bara bilder, de har säkert många uttryck och miner som är mer lika live =)
  Haha, söta Juni!
  Hoppas ni får en rolig vecka.

  Kram

 11. Karin skriver:

  Vet inte vem av dem Alice är mest lik. Det beror på vilken bild man tittar på tycker jag. Men en sak är klar: De är bedårande allihop!

 12. Mathilda skriver:

  Jag tycker nog att Alice är mer lik Juni, men sen ser jag ju bara likheterna på kort och inget annat. :) Men alla tre minstingar påminner ju om varandra och det går knappast att ta fel på att de är syskon! ;)

 13. Jenjo skriver:

  Hej hopp. Du blev jättefin i håret måste jag ju säga. Jag är så avundsjuk på dig (och alla med rakt hår) som har just rakt hår. Själv har man ett himla virrvarr som ser olika ut från dag till dag… Suck…

  Den där stolsaken verkar ju jättebra. Har aldrig sett någon tidigare, men den verkar ju fin.

  Ha en bra dag!

  KRAMIS

 14. Ullis skriver:

  Och i Västerås står ytterligare en limegrön bumbo som du kunde fått! :-)

  Jättekul att ha en bra och billig frisör att gå till! Då blir det ju av att man gör lite mer än ”bara” klipper sig. Jag är så avundsjuk på ditt hårsvall och håller med om att du blev supersnygg i håret!
  Kram
  no-hair Ullis :-)

 15. Tatziloo skriver:

  Dom är mycket lika!
  Angående bajset, kan det inte hjälpa att köpa en pruttkudde, bajsboken och boken som min Noel tycker är superintressant ”Från glass till bajs”. Det kanske avdramatiserar hela bajseriet lite? Eller så är det väl bara att vänta ut det, men jag förstår att det är mindre roligt när man har två barn som håller på med detta hela tiden :)
  Snygg blev du i håret också!
  Kram Tanja

 16. Annisen skriver:

  Vad kul med så mycket nya inlägg när man inte hunnit vara inne på ett tag :-)

  Först måste jag bara säga att du var supersnygg i håret, det blev riktigt fint :-)

  Och sen kan jag bara hålla med, även om man ser att både Noel, Juni och Alice är lika varandra så tycker jag också att Noel och Alice är de som är mest kopior. Helt otroligt så lika dom är varandra.

  Kan ni träffas i veckan?
  Vi tänkte bara bjuda på lite enkel kvällsmacka så vill ni och kan ni är ni välkomna.

  Puss gumman

 17. Lisa H skriver:

  Ha ha de är för roliga noel o juni, typiskt att de små ska härma..:-). Bumbo e kanon, köpte en på Blocket som jag sedan sålde igen.Klara på bättringsvägen så hon lär väl vara bra på fredag hoppas jag! :-)

 18. a-k skriver:

  Hann du med filmen och var den lika bra som den verkar? Nja jag menar ju inte pitten… :)

 19. Lina skriver:

  De är så lika varandra alla tre, men nog syntes Noel-likheten mycket på sista Alicei-bilden.

  Du är föresten SUPERSNYGG på bilderna i frisörinlägget!!! Vilken pingla du är Åse!

 20. Pernilla skriver:

  Bumbon verkar ju vara en fiffig idé.,har aldrig sett en sådan tidigare. Bor på landet vet du ;)
  Och jag kan bara hålla med om att N och A är verkligen lika.
  Idag har vi haft födelsedagskalas för vår stora stumpa som blev hela 11 år. Mammas lilla jänta som blivit såååååååå stor redan. Tur att man har en påg och en liten jänta till i nedstigande led annars vet jag inte vad jag gjort. Var tar tiden vägen egentligen??????
  Hennes stora önskan var att få en privat kurs på Make Up Store i sminkning. Så en sådan bokade jag till oss båda…………jag behöver nog läras upp igen tror jag nu när man snart fyller 35 hahaha.
  Hon önskade sig även nya vantar och en mössa med ”häng”. Så jag strosade in i sportbutiken här hemma och efterfrågade det och han plockade fram (en i mina ögon då) FUL mössa. Och jag bara sa nekande att en sådan vill hon väl inte ha. Jag fick då förklarat tillbaka att jag inte förstod mig på dagens mode och nog tillhörde stenåldern. Hrmpf tänkte jag, man kan ju iallafall byta. Men Hon blev överlycklig och snyggare mössa hade hon ju inte haft tidigare och gissa om man kände sig stenålders………………………
  Nej nu ska jag gå och lägga mig på sofflocket och försvinna in i bokens värld.
  KRAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMM

 21. Therese skriver:

  Bajsperioden känner jag igen. Här var den precis avslutad när han i julklapp av faddrarna fick en pruttkudde… Så vardet prutt- och bajsperiod igen då :)

 22. lotta skriver:

  äää va dumt att jag inte visste att du ville ha en bumbo, jag har en så gott som oanvänd Bumbo i lime som står nere i källaren! ( vi har ju samma smak iaf ;-) )
  hahaha.. skrattar när jag läser om noel och juni och bajs och vissa rumpan!! lycka til med dagissnacket!!
  ha en underbar söndag gums!

 23. AnnaMathias skriver:

  Ja, va lika dom är! Hehe.. kanske mindre kul att höra bajs hela dagarna ;) Lilla härmapan Juni gör som sina förebilder.. men så e det väl med alla syskon ;) Bumbon kommer bli toppen! :)

 24. Cybertjejen skriver:

  Glömde ju, visst är alla tre VÄLDIGT lika.
  Det går absolut inte att ta miste på att de är syskon och att de har samma föräldrar

 25. Cybertjejen skriver:

  Förstår att Juni härmar Noel där hemma.
  Cornelia härmar ALLT vi säger så man får passa sig för vad man säger ibland
  Hon tar dessutom av sig alla kläder och blöjan hela tiden, hon ska vara naken

  En Bumbo blir nog perfekt till lilla Alice.

  Ha en bra vecka

  KRAM

 26. Jezzica skriver:

  Jag tycker fortfarande att det är Juni Alice liknar, men du vet ju såklart bäst! :)

  Hehe, aningen ansträngande humor har småkidsen kanske :P Men att var omöjlig när man är två hör väl till, jag lär själv har varit i värsta trotsåldern mellan 1 år 10 mån och 2 år 2 mån :P

 27. Liz skriver:

  Jag som alltid tyckt att lilla Alice är så lik Juni när hon var mini :|

  Kraam

 28. Maria i Gbg skriver:

  Ha ha ha… ja jisses. Mer lika än så är nog svårt att bli. Jätte- jättesöta!

  Kram

 29. T r o l l i s skriver:

  Jah, de är verkligen jätte lika och det är så mysigt att se kort såhär!

 30. Mamma C skriver:

  På mittenbilden ser Alice ut precis som Noel. Men jag tycker de är lika alla tre småkidsen.

 31. Finna skriver:

  Haha, kan riktigt se Noel och Juni framför mig, med sin kiss-och-bajs-humor! :D KRAM!!

 32. Så söta :) Tycker också de var väldigt lika! :)

 33. Mischy skriver:

  Vilka fina älsklingar du har. Bra att ha dig här när bebissuget sätter in.
  Kram och ha en fin och alldeles bajsig söndag ha ha.

 34. Lotta A skriver:

  Åh,så sööööta dina barn är.
  Ingen tvekan om att de är syskon,om man säger så.
  Med andra ord är de verkligen jättelika varandra.
  De ser så mysiga ut de där Bumbo stolarna!
  Det låter mysigt att gå på bio………………..
  Trevlig kväll o kram

 35. Skönt Hemma skriver:

  De ör OTROLIGT lika varandra! Och jättefina ;)
  Har oxå en Bumbo och den är kanon, speciellt när jag ska duscha o lillen kan sitta med på sidan om.

 36. Linruz skriver:

  Mysigt med bio…måste ta mig iväg snart. Vi fick biocheckar i julklapp så det är bara fixa barnvakt kvar.
  Trevlig kväll kram kram

  ps vet du när vårcultarna släpps till försäljning på nätet?

 37. Alexandra skriver:

  Javisst är dom lika, men självklart har dom drag av varandra alla tre :)

  Men du, måste vi alltid ha likadant av många saker?! Har också den limegröna bumbon och ville inte alls ha någon annan färg :D

 38. mammtillflera skriver:

  Å, den filmen vill jag oxå se. Den och Australia. Och så Stieg larssons när den kommer!
  Önskar dig en trevlig söndag

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress