maken och jag delar samma vison över köket!
Högblanka vita skåp med handtagen horisontellt satta, mörkt trä/laminat golv, ungefär samma färg på träet i bänkskivorna. (typ valnöt)
Hittade en bild på Mininredning som komiskt nog är ungefär så vi vill ha det, hon har samma bord fast vi tänker köpa det större bordet (Bjursta IKEA) som är för 6-10 personer fast i samma färg som på bilden. Gilbert stolen hon har, ska vi ha i vitt istället. Men ni fattar färgsättningen/stilen.
Tror det blir apsnyggt ihop med våra träbjälkar i taket :) Vita väggar och antagligen en snygg fondtapet där matsalsgruppen står (ja fondvägg är snyggt!)
Om ni hittar bilder på kök med högblanka vita luckor så kan ni väl posta url till dem ? Alltid kul för inspirationens skull.

Snart ska vi gå bort till IKEA för lite inspiration och ska även se ut en säng till äldsta dotra. Återkommer senare med lite inspirationsbilder.

Några timmar senare: Bläää fel färg på Bjursta bordet så det blir till att leta efter annat någon annanstans. Ilva har ju skitsnygga! Dyrare men bättre man satsar på något man verkligen vill ha.

Ytterligare några timmar senare: YAY! Har hittat ett snyggo bord i valnötsfaner hos ILVA! Bra pris också. Får kika på det IRL nästa helg när vi ändå är nere i Malmö.


21 Kommentarer to “Köksvison”

 1. Åse skriver:

  Japps! :) Såg dem bla uppe i Allt i Hemmet – snygga!

  [quote comment=”431″]Ikea har högblanka vita luckor också, men det visste du nog redan, men några bilder har jag inte hittat på nätet tyvärr..[/quote]

 2. Ann skriver:

  Ikea har högblanka vita luckor också, men det visste du nog redan, men några bilder har jag inte hittat på nätet tyvärr..

 3. Jessica skriver:

  Det kommer att bli så snyggt!! vi väntar ;))meeer…

 4. Malin B skriver:

  Åh, vad fint!! Jag vill också göra om köket men maken vill vänta tills barnen blir äldre och inte far fram som vildar…..känns ju kul med tre småttingar just nu….
  Får nöja mej med att frossa på din sida :)

  Skulle också vilja åka till Ilva och shoppa lite. Skulle vilja ha lika soffor som ni har….visst är det Ilvas? Älskar stora djupa soffor med massor med kuddar som man kan krypa upp i och verkligen ”mojsa” in sej i. Men det är ju ett antal mil till Skåne från oss….vi bor ju i Östersund. Den enda soffa jag hittat som är likvärdig är MIO:s Provance men då är den för mjuk.
  Ja ja, det kanske dyker upp någon fin här uppe också om man har lite tålamod. Mycket svammel från mej…..

  Lycka till med erat kök!!!

  Kramis!

 5. Åse skriver:

  haha kul! Just Vedums Tindra gillar jag! Bilden med lime inblandat gillade jag! Såg fräscht ut!!

  [quote comment=”321″]Se där ja, verkar som vi vill ha samma kök… Har varit hos 3 köksnissar och ritat layouter med just högblankt med valnötsbänkar. (Lutar åt Vedum…)Golv tycker jag e klurigt! Lutar åt ek, men om det blir parkett eller nåt laminat har vi inte bestämt ännu. Helst trägolv men det e ju ömtåligt. Å andra sidan har man ju redan ballat ur om man ska anpassa köket efter att man har barn runt benen :)
  //Jennie[/quote]

 6. Jennie skriver:

  Se där ja, verkar som vi vill ha samma kök… Har varit hos 3 köksnissar och ritat layouter med just högblankt med valnötsbänkar. (Lutar åt Vedum…)Golv tycker jag e klurigt! Lutar åt ek, men om det blir parkett eller nåt laminat har vi inte bestämt ännu. Helst trägolv men det e ju ömtåligt. Å andra sidan har man ju redan ballat ur om man ska anpassa köket efter att man har barn runt benen :)
  //Jennie

 7. Ullis skriver:

  Åh! Verkligen very nice kitchen! Valnöt känns lite fräschare än ek (säger hon som har snöat in på ek hemma så det visslar om det *s*). Tack för uppdateringar om inredningsplaner! Det är ju så ROLIGT!
  *kram*

 8. Åse skriver:

  Du är go Sara, vad roligt att höra!
  Jaaa man får nog putsa o feja med högblanka skåp, samma om man väljer ett mörkt golv – alla smulor syns.. men men, ett kök ska ju städas ofta eller hur!? ;)

  [quote comment=”309″]Här är en till som helt snöat in på valnöt. Såååå fint!
  Högblankt är snyggt men det kräver en hel del putsande för att det inte ska se sketent ut. Håller fö med, fondvägg ÄR snyggt. Ute eller inte liksom.

  Denna bloggen ligger bland dagens favvo-surf-spots helt klart! Bara så att du vet.[/quote]

 9. Sara skriver:

  Här är en till som helt snöat in på valnöt. Såååå fint!
  Högblankt är snyggt men det kräver en hel del putsande för att det inte ska se sketent ut. Håller fö med, fondvägg ÄR snyggt. Ute eller inte liksom.

  Denna bloggen ligger bland dagens favvo-surf-spots helt klart! Bara så att du vet.

 10. Jenny skriver:

  Visst rusade jag… Men det var mer mot kassorna!! *haha* Hade nämligen lite bråttom, hade glömt att jag skulle handla en ram till min mamma och fick springa in där igen för att köpa den! Och sen bar det hemåt efter att ha spenderat 4 timmar på Väla….
  Nästa gång så…

  Kram!

 11. Cia skriver:

  Åh så snyggt! Gillar verkligen det vita blandat med det mörka träet. Vi har snart renoverat om hela huset, det stora som är kvar är köket. Men vi har sååå svårt att komma överens om färg och luckor! Men vi får väl klura ett tag till. *kram*

 12. Åse skriver:

  jaaa skrev fel ;)) tack för rättningen! :)

  [quote comment=”298″]
  Är det stolen Gilbert du menar (du skrev Gulliver men länkade till Gilbert)?
  [/quote]

 13. Åse skriver:

  Näää gjorde du?! och jag som inte ens kammat håret idag! haha
  Du skulle rusat fram :)
  tack för länkarna!!! Åhhh där ska jag kolla sen!

  [quote comment=”299″]Hejsan!!

  Jag såg nog er på Ikea väla idag…*fniss* Fick ni fyndat något snyggt??

  Här är en sida med jättefina kök: http://www.myresjokok.se/?id=2389

  Detta vill jag ha när vi ska göra om vårt: http://www.myresjokok.se/filearchive/2/2613/Myresjökök_S07.pdf på sidan 44!!

  Kram Kram!![/quote]

 14. Åse skriver:

  Näää faktiskt inte… det kommer nog sist tror jag när allt är på plats *S*

  [quote comment=”301″]Nuuuu kom jag in på sidan. Jättefint! Det blir kanonsnyggt i erat kök. Har du funderat på någon fondvägg som du vill visa? Någon accentfärg?[/quote]

 15. Åse skriver:

  haha kanske otur att jag bor 7-8 minuter per gångväg *S*

  [quote comment=”302″]Ååhh det är ju så kul att planera!!! Det finns så mycket snyggt, hur ska pengarna räcka??!! Vi håller på med vår lägenhet som vi köpte för 1 år sedan (inte lätt med 2 små barn…) men det börjar arta sig. Köket kommer härnäst och jag vill också ha vita högblanka luckor men maken är inte övertygad än….:(
  kul med IKEA så nära! Vi får resa 7 mil till vårt närmaste… Kanske tur?! Jag vet inte…ha ha
  kram[/quote]

 16. jenny skriver:

  Ååhh det är ju så kul att planera!!! Det finns så mycket snyggt, hur ska pengarna räcka??!! Vi håller på med vår lägenhet som vi köpte för 1 år sedan (inte lätt med 2 små barn…) men det börjar arta sig. Köket kommer härnäst och jag vill också ha vita högblanka luckor men maken är inte övertygad än….:(
  kul med IKEA så nära! Vi får resa 7 mil till vårt närmaste… Kanske tur?! Jag vet inte…ha ha
  kram

 17. Annica skriver:

  Nuuuu kom jag in på sidan. Jättefint! Det blir kanonsnyggt i erat kök. Har du funderat på någon fondvägg som du vill visa? Någon accentfärg?

 18. Jenny skriver:

  Hejsan!!

  Jag såg nog er på Ikea väla idag…*fniss* Fick ni fyndat något snyggt??

  Här är en sida med jättefina kök: http://www.myresjokok.se/?id=2389

  Detta vill jag ha när vi ska göra om vårt: http://www.myresjokok.se/filearchive/2/2613/Myresjökök_S07.pdf på sidan 44!!

  Kram Kram!!

 19. Annica skriver:

  Jag kommer inte in på länken till Mininredning :o(

  Är det stolen Gilbert du menar (du skrev Gulliver men länkade till Gilbert)?

  Hur som helst – det låter jättesnyggt!!!

 20. Lotta skriver:

  Det kommer bli såååååå fiiiiint!!!

 21. Finna skriver:

  Supersnyggt med högblanka, vita luckor med mörka detaljer till!!! Hade oxå tänkt ha mörka bänkskivor först, men valde ek som är lättare att slipa och olja när det behövs.

  KRAAAM!!!

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress