Vi har nu bestämt oss för att lägga både golv och tapetsera över den grå tapeten i hallen. Fast just tapetseringen är ingen prioitet för den som finns där nu fungerar och är ganska bra (lite tråkig dock). Något som inte är ok är golvet och framförallt inte till tapeten.
Hur snyggt blir inte ett mörkgrått klinkerlaminat, vitmålad trappa + dörr/fönster och två gråmönstrade fondväggar!
Skynket till vänster ska bytas ut mot ett vitt, det är en städgarderob under skynket.

img_9442


23 Kommentarer to “Hallen”

 1. ann skriver:

  Jo du slipning slipper ni inte undan!!! och efter att läst att ni tänker måla all fönster etc vitt så lär ni få slipa ihjäl er;)
  Plastmatta ursäkta, men den ser fasiken äkta ut!!! Och alla tiders med ett mjukt golv med tanke på kidsen!!!

  [quote comment=”630″]Tror jag med =) Fast visst katten måste vi slipa trappan först?? Så man får bort lacken??

  PS: det är en plastmatta, inte klinkers =)

  [quote comment=”629″]Ja ja det blir snyyyygt!!! Vi har själv målat trappan och dörren just vita :) Var bara noga med trappen den är säkert lackad till tusen!! Då är det ”lukta illa färg” som gäller dvs inte en vattenbaserad som prkar att stänga in all lack så att de inte tränger ut och gör den beigefläckig… Hmm undrade just hur ägarna tänkte när de la terrakotta klinkers och en grå tapet? (vi har även en mörk grå målad vägg)[/quote][/quote]

 2. Liz skriver:

  Åhh det där kommer bli tokigt snyggt, vitt passar sååå bra ihop med grått också:)..can´t wait för att se resultatet;)

  Kramkraam

 3. Åse skriver:

  Tror jag med =) Fast visst katten måste vi slipa trappan först?? Så man får bort lacken??

  PS: det är en plastmatta, inte klinkers =)

  [quote comment=”629″]Ja ja det blir snyyyygt!!! Vi har själv målat trappan och dörren just vita :) Var bara noga med trappen den är säkert lackad till tusen!! Då är det ”lukta illa färg” som gäller dvs inte en vattenbaserad som prkar att stänga in all lack så att de inte tränger ut och gör den beigefläckig… Hmm undrade just hur ägarna tänkte när de la terrakotta klinkers och en grå tapet? (vi har även en mörk grå målad vägg)[/quote]

 4. ann skriver:

  Ja ja det blir snyyyygt!!! Vi har själv målat trappan och dörren just vita :) Var bara noga med trappen den är säkert lackad till tusen!! Då är det ”lukta illa färg” som gäller dvs inte en vattenbaserad som prkar att stänga in all lack så att de inte tränger ut och gör den beigefläckig… Hmm undrade just hur ägarna tänkte när de la terrakotta klinkers och en grå tapet? (vi har även en mörk grå målad vägg)

 5. Maggi skriver:

  Åh vad jag gillar :)

 6. Finna skriver:

  Blir nog kanon med vitmålad trappa, dörr och fönster!! Fast jag tycker inte att golvet är så fult… Det passar dock inte ihop med tapeten. Är det klinker eller plastmatta?

 7. B-M skriver:

  Ja, det blir nog kanonsnyggt! Håller med om att nuvarande tapet och golv inte passar ihop alls…

 8. Åse skriver:

  Ja en skjutdörr är ju ett bra alternativ.

  [quote comment=”606″]Ska bli kul att se resultatet sen :D Att ni inte sätter en rolig gaderobsdörr eller dörr eller skjutdörr framför städskåpet då? Så slipper ni ett skynke som samla damm..[/quote]

 9. Jessica skriver:

  Ska bli kul att se resultatet sen :D Att ni inte sätter en rolig gaderobsdörr eller dörr eller skjutdörr framför städskåpet då? Så slipper ni ett skynke som samla damm..

 10. Maja skriver:

  Oj så läckert ni har! Kommer ju bli super! Vitt är alltid snyggt mot mörkgrått golv.

 11. Emma skriver:

  Det kommer bli jättebra med golvet – man kan ju verkligen undra över det nuvarande färgvalet..! Vi har ganska exakt det där grå golvet i hallen och det är hur praktiskt som helst för du ser varken sand eller damm och det är ju perfekt för grusiga vinterstövlar m m så småningom, man behöver inte vara det minst rädd om det. Bara att torka av. /E

 12. Cia skriver:

  Det kommer bli supersnygg! Vi har faktsikt också tittat på likanande golv, men vi är osäkra på hur vi ska göra med trappen. Vi har likadan trapp som det är i er blivande hall men våra trappsteg måste kläs med matta el. liknande eftersom det bara ligger skivor på trappstegen. Nån idè? Kram!

 13. Louise skriver:

  det kommer bli riktigt fint!! Mycket jobb med att måla en trappa, men det kommer det nog vara värt :) Vitt är ju riktigt fräscht!
  Kram!!

 14. Jenny skriver:

  Låter fiffigt med ett golv gjort av tre material. hihi. Antar att det är ett laminatgolv som man lägger som klinkerplattor och ser ut som skiffer. Men ja, man hajjar ju.
  Vi leter radhus för fullt så att lägga denna sida som ny favorit bland inredningsbloggarna är kul.
  Jag drömmer löst ännu men snart kanske vi hittar något som passar oss perfekt. Tråkiga priser runt Stockholm bara. Radhus är det enda i nuläget för oss men kanske ett bra sätt att starta?

 15. Jenny skriver:

  Det blir säkert jättesnyggt!! Sånt klinker golv har jag i hallen oxå…. tror det är samma….

  KramKram!

 16. Sandra skriver:

  Det kommer att bli så snyggt! Vilken öppen och fin hall ni har föresten.

 17. Lotta skriver:

  Kommer bli jättesnyggt! Grått är flott! :D Vi har EXAKT samma gråa klinker i en del av hallen som sedan går över i ekparkett. :) Otroligt snyggt är det iaf! :)

  Åh, vitmålad trappa är något jag drömmer om…. :) Vi har en ful furutrappa…tror jag beger mig på det projektet efter att ni gjort ert. ;) Mycket slipande och grejor. *orka* :)

  KRAM!

 18. Åse skriver:

  Den mönstrade (fondväggen) ska vi tapetsera om men den målade ljusgrå färgen behåller vi bev, snyggt nmed vita möbler emot.

  [quote comment=”580″]Oj vad fel det blev, jag menar den Mönstrade och den gråa utan mönster. Shit vad jag virrar till det, haha![/quote]

 19. Åse skriver:

  Haha tvärtemot min stil då :) men roligt ändå, man hittar ju inspiration även på områden som inte klockrent stämmer överens med en själv :) Min mamma har shabby chic stil ju och jag blir inspirerad varenda gång jag är där trots att det inte är min stil :)

  [quote comment=”581″]Ja, men vad kul! :) Jag skulle också tapetsera över tapeterna, men ser som ni att golvet och måla dörr + trappa är prio ett ;) Fast nu verkar inte vi gilla samma inredningsstil, fast det är kul iaf :) Jag vill lantligt/romantiskt och lite pittoreskt ;)[/quote]

 20. therre skriver:

  Ja, men vad kul! :) Jag skulle också tapetsera över tapeterna, men ser som ni att golvet och måla dörr + trappa är prio ett ;) Fast nu verkar inte vi gilla samma inredningsstil, fast det är kul iaf :) Jag vill lantligt/romantiskt och lite pittoreskt ;)

 21. Marie skriver:

  Oj vad fel det blev, jag menar den Mönstrade och den gråa utan mönster. Shit vad jag virrar till det, haha!

 22. Åse skriver:

  Haha, när vi ska SENARE tapetsera över fondtapeten som är där nu. Vi ska inte måla några väggar.
  Golvet ska bytas.
  [quote comment=”578″]Med risk för att verka lite smått trögfattad så måste jag fråga; ska ni behålla den fönstrade fondtapeten och måla om den gråa som inte är utan mönster? Det är så jag förstår det i alla fall :P Ville bara dubbelkolla så jag inte missar hela grejen.[/quote]

 23. Marie skriver:

  Med risk för att verka lite smått trögfattad så måste jag fråga; ska ni behålla den fönstrade fondtapeten och måla om den gråa som inte är utan mönster? Det är så jag förstår det i alla fall :P Ville bara dubbelkolla så jag inte missar hela grejen.

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress