Vi var på golvjakt idag för att jämföra utbudet på klinkerlaminat. På Bauhaus hittade vi ett golv, ett Parador Trendtime 5 Onyx som vi tyckte om och som fått bäst i test. Det var lite dyrare än Byggmax (nedan) men det positiva med detta var att fogarna var insjunkna precis som på Alloc golv och plattorna hade struktur så de var verkligen naturtrogna! Äkta klinker i all ära men jag vill inte ha ett hårt stengolv i hela hallen. Då är det bra med fusk :)

img_9442
img_9442


15 Kommentarer to “Golv”

 1. […] Grå klinkerlaminat från Parador, senare tapetsera över nuvarande fond, kommer behålla färgskalan dvs en mörkgrå, […]

 2. Therese(Tess och Tyra, FL) skriver:

  Håller heelt med dig angående riktigt klinker, det hade vi i lgh vi bodde i förr och huuga säger jag bara då Tyra tultade runt man vill ju såklart inte att sin mjuka unge ska ramla mot det stenhårda klinkersgovet.

  Och buy the way FINT golv var det:-)

  Ha det fint!

 3. Pia skriver:

  Vilken trevlig sida du har hit kommer jag gärna fler gånger.

 4. Sanna skriver:

  Åh najs. Ett sånt vill jag ha i min hall. Vad kostar det per kvm om jag får fråga? KRAM

 5. Finna skriver:

  Har ett liknande golv i köket, fast i en beige variant, men skulle hellre ha riktig klinker med golvvärme under. Men men…

 6. Lotta skriver:

  Jättesnygtt och lättstädat :-)

 7. Minna skriver:

  Verkligen snyggt golv! Kanske något för oss också, i våran hall… Vad kostar det?

 8. Jenny skriver:

  Haha…va kul!! Sånt golv har vi i köket o det är supersnyggt o jättebra!!!! rekommenderas varmt!!
  Det är rätt lustigt att vi snart har likadana golv överallt….hehe Skitbra med fuskklinker…. Är så rädd att ungarna ska trilla iköket o slå sig!!!

  KramKRam!

 9. Åse skriver:

  Jo förstår vad du menar för vi har samma i vårt kök. MEN det är stor skillnad på laminat och laminat, ibland får man vad man betalar för. Sen ska man ju försegla skarvarna med tex Click-guard som skydd mot väta när man lägger laminat i tex kök där vattenspill är vanligt. Vi gjorde inte det och det ångrar vi. Vi har ju laminat på hela ovanvåningen och där är det inga problem. Men det är himla trist när man är efterklok!

  [quote comment=”610″]Vi har ett klinkerlaminat i köket, det ångrar vi lite idag. Det är inte alls tåligt, tappar man något så gick där en del av ytan av… men det är snyggt och enkelt att lägga! :) Angående fuktskador så titta väldigt noga. Vårt är förstört på vissa ställen bara för att vi spillt lite vatten från kattskålen osv. och då är det bara SMÅ mängder vatten. Man måste torka upp DIREKT annars förstörs golvet. :(

  Så hade jag fått välja idag så hade jag lagt klinkers istället. Men vem vet, ni kanske får tag i ett bra golv? :) Vi har klinkers första delen i hallen med värmegolv undertill just för att när man kommer in med blöta skor så torkar det supersnabbt! Himla bra! :)
  Sen resten av hallen är det ekparkett. :)

  Kram![/quote]

 10. Lotta skriver:

  Vi har ett klinkerlaminat i köket, det ångrar vi lite idag. Det är inte alls tåligt, tappar man något så gick där en del av ytan av… men det är snyggt och enkelt att lägga! :) Angående fuktskador så titta väldigt noga. Vårt är förstört på vissa ställen bara för att vi spillt lite vatten från kattskålen osv. och då är det bara SMÅ mängder vatten. Man måste torka upp DIREKT annars förstörs golvet. :(

  Så hade jag fått välja idag så hade jag lagt klinkers istället. Men vem vet, ni kanske får tag i ett bra golv? :) Vi har klinkers första delen i hallen med värmegolv undertill just för att när man kommer in med blöta skor så torkar det supersnabbt! Himla bra! :)
  Sen resten av hallen är det ekparkett. :)

  Kram!

 11. Åse skriver:

  Jo absolut, det tänker vi mkt på. Detta golvet har vunnit bäst i test och är av kvalitet. Dessutom så om du tittar på bilden nedan så ligger det en stor dörrmatta som täcker en stor del av området kring dörren. Barnen ska dessutom använda en annan ingång till tvättstugan där de ska ha sina kläder :) Så jag hoppas vi minimerar riskerna för fuktskador.

  [quote comment=”601″]Ett tips!
  Kolla hur fuktsäkert det är.
  Ska man lägga laminat i hall och kök, framför allt hall, där det ofta blir fukt så ska man ha ett golv som har väldigt bra test i just att hålla ute fukten. Dvs golv av bra kvalité.Många laminatgolv sväller i skarvarna just pga väta. Lite trist![/quote]

 12. Petra skriver:

  Precis det golvet från bauhaus har vi i vårt kök. Vi la det förra året när vi gjorde om, vi är nöjda med det. Vi ville inte heller ha klinker pga barnen.
  det blir säkert snyggt i er hall.
  önskar en bra start på veckan.
  kram

 13. Sara skriver:

  Håller med om att det är fullkomligt stendumt att ha stengolv på stora ytor där man vistas mycket. Allt som tappas i det går sönder och de små barnen kan slå av tänderna. Har man sen hus på platta och därför lite meckigt att lägga värme i golvet – ja då blir det dessutom svinkallt.

  Vi har fuskklinkers i vår entré nu (äkta i grovaentré och tvättstuga) men tyvärr inte nån fin variant, de har säkert köpt det absolut billigaste de kunde komma över *suck*

  Jag väntar verkligen spänt på att få se er förverkliga alla era drömmar och planer.

 14. Ulrika skriver:

  Ett tips!
  Kolla hur fuktsäkert det är.
  Ska man lägga laminat i hall och kök, framför allt hall, där det ofta blir fukt så ska man ha ett golv som har väldigt bra test i just att hålla ute fukten. Dvs golv av bra kvalité.Många laminatgolv sväller i skarvarna just pga väta. Lite trist!

 15. Sandra skriver:

  Jo du har alldeles rätt, det är ribba från Ikea och korten är konstkort också de från Ikea. Kan tänka mig att det blir superfint att ha era bröllopskort till de ramarna. Snyggt golv som ni valt ut. Min familj har nyligen lagt fusk-stengolv med insjukna fogar och det blev verkligen snyggt! Ska bli spännande att få se slutresultatet. Ha en fortsatt trevlig helg!

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress