Har ni nåhra tips på vad jag ska ha för typ av gardiner till fönsterna i vardagsrummet? Hissgardiner? Rak kappa? Andra tips/åsikter? (Vi har nya persienner där)


20 Kommentarer to “Gardiner?”

 1. Emma skriver:

  Hissgardiner skulle ju som säkert tidigare nämnts kapa av en del ljus uppåt, vilket är lite synd enligt mig. Men, är de vita och tunna så kanske det inte blir så stor skillnad. Vill man inte ha panelgardiner (vilket jag personligen valt bort) så kan man ju ha vanliga öljättlängder eller kanallängder så att det blir några veck. Gärna i ett tungt tyg så att det blir ett schysst fall. Då stannar gardinen förhoppningsvis kvar även om man öppnar dörren. Och mitt tips är att sätta gardinstången högt upp, ca 20-25 cm ovanför karmen, det ger en känsla av högre takhöjd.
  Just det, hörnet.. Tänker ni ställa nån möbel där, så kanske det inte är så bra med en längd trots allt.
  Själv förespråkar jag enfärgade gardiner, iallafall i ett vardagsrum. Där har man ofta tavlor, ljus och andra grejer som står för ”plottret”. Och i detta falla har ni ju en mönstrad vägg.
  Det kommer att bli ett kanonrum!! :)

 2. fillidutten skriver:

  Hissgardiner, det går ju att variera ljusinsläppet/insyn efter humör. Desssutom är det ju stilrent och enkelt!

  Kramisar!

 3. denlillagoa skriver:

  Hmm får man komma med något helt annat… Älskar själv som du vet vitt, vitt och vitt… Var inne på voile gardiner längder men det blev att jag satte upp vita i lite tyngre tyg med fantastiskt fall…. inga panel utan rynkad längd… hmm himla svårt när man skall beskriva… Kan bara säga att det är så snyggt och skulle funka hos er.. vi har precis som er inte mycket vägg och en balkong… Nåja det enda man vet säkert att vad du än väljer så kommer det bli kanon snyggt… Håller med all som tycker att panel är så uttjatat… fast kan ändå vara väldigt fint på sina ställen… =)

 4. Lisa skriver:

  Alltså i och med att där inte är något utrymme på ena sidan av vardagsrums fönsterna och bara lite på andra, så hade jag nog satsat på en snygg kappa eller hissgardiner, så man kan välja hur mycket ljus man vill ha in. Panelgardiner dem tunna smala är ganska uttjatade. Ska man ha panelgardiner gillar jag den bredare varianten.

  Någon som skulle kunna funka, beror på är sådana skenor i taket och golvet och ha sådana långa smala delar, kommer inte på vad det heter som man kan dra för hela fönsterpartiet och sen bara dra bort. Sådana som man kan vippa i sidled och släppa in lite ljus. Vad sjutton heter dem. Någon som kan hjälpa mig. Ja du förstår nog vad jag menar.

  Kraaaaaaam

 5. serafia skriver:

  Hissgardiner!! vita snygga är stilrent! Men ett par i färg ger karaktär :) I vårt v.rum är det träpersienner som gäller!

 6. Jesso skriver:

  Jag vill alltid ha så mycket ljus som möjligt och kappor avskyr jag då det är för mej är så 70- 80-tals aktigt. Vet att du inte gillar det..men jag hade satt panel.Just för att man få in mycket ljus men att det endå finns något där och man kan ha en eller flera paneler och det finns så mycket roliga mönster på välsorterade tygaffärer. ex fyrkantiga ”hål” eller ringar m.m och dels för att hissgardiner alt rullgardin( IKEAS ENJE) Finns i varje fönster man ser nu..

 7. Veronica skriver:

  Hissgardiner!!Så det kommer in mycket ljus o inte är nåt som hänger i vägen när ni ska öppna altandörren!Kramiz!

 8. Åse skriver:

  Jag håller med, panelisar är lite uttjatade och sen vill jag inte ha ngt som hänger på sidorna :)
  Hoppas ni hade dte mysigt idag! Nästa vecka kan vi vara här som jag skrev om ingen annan kan ha fikan.

  [quote comment=”2754″]Mnja….öppnas dörren innåt eller utåt?? Öppnas den innåt kan det vara lite jobbigt med vilken gardin som eg!

  Någon hissgardin med bra ljusinsläpp tycker nog jag!
  Vet ej ang paneler….börjar för min del kännas lite tjatigt med dem nu! Man ser dem överallt!!!!

  Men de e kanske bara jag som tröttnat på dem!! :-)

  Kram på dig från oss i Bårslöv!!![/quote]

 9. Bella skriver:

  Mnja….öppnas dörren innåt eller utåt?? Öppnas den innåt kan det vara lite jobbigt med vilken gardin som eg!

  Någon hissgardin med bra ljusinsläpp tycker nog jag!
  Vet ej ang paneler….börjar för min del kännas lite tjatigt med dem nu! Man ser dem överallt!!!!

  Men de e kanske bara jag som tröttnat på dem!! :-)

  Kram på dig från oss i Bårslöv!!!

 10. Annelie skriver:

  Hej jag skulle sätta panel längder under vintern eller hiss gardin sen till våren en rak kappa.

 11. Tanja skriver:

  Rak kappa röstar jag på! Det känns som att det blir mest ljusinsläpp om ni har så lite gardin som möjligt, speciellt nu när det är mörkt dygnet runt…

 12. CyberOasen skriver:

  Lägger min röst på hissgardiner, särskilt med tanke på att ni kommer vilja springa ut och in genom altandörren. Dumt med panelgarderiner isf då allting lär följa med ut genom dörren! ;-)

  Själv har jag häftat fast dubbehäftande kardeborre inne i fönstret och sedan bara satt fast gardinen med hjälp av kardborrebandet. Himla smidigt! Du får fråga mera om du är nyfiken på lösningen.

 13. pernilla skriver:

  Röstar på hiss gardiner vi köpte våra på coop vita i linne ett tips kanske..

 14. Cia skriver:

  Jag skulle nog sätta upp panelgardiner. Det känns som att det passar bäst i erat hus, stilrent och fräsch känsla. Sen är ju frågan hur man gör vid altandörren? Den vill man ju kunna springa igenom, speciellt med barn i familjen, utan att dra med sig inredningen. Kram

 15. Snäckan skriver:

  Panelgardiner tycker jag skulle bli fint. Känns helt rätt för ert stilrena vardagsrum. Det finns förlängare som man kan sätta i beslagen på vägg så att gardinen inte tar i fönsterbrädan. Dessutom så kan man ju välja att ha två korta gardinstänger just där panelerna ska sitta istället för att ha en lång som löper hela vägen. Panelgardiner stjäl dessutom inte så mycket ljus som en kappa kan göra.

 16. Lina skriver:

  http://mammaelin.blogg.se/1185972653_nya_gardin.html

  hm, länken föll bort… testar att posta den igen

 17. Lina skriver:

  Jag röstar på hissgardiner eller fuskrullgardiner, sådana med snören runt om om du vet vad jag menar? Kan inte förklara bättre… Tar en bildlänk:

 18. chalitt skriver:

  vad har du tänkt ha i hörnet där framför fönstret? För lite beroende pa vad du ska ha där avgör ju lite vad som passar bäst att ha. kramis

 19. Gabriella skriver:

  Jag är personligen förtjust i raka kappor. Tycker det är snyggt och smidigt.

 20. Lena skriver:

  Tycker att hissgardiner blir utmärkt. Annars har jag dille på panelgardiner för tillfället, men när blombrädet är i fönstret tar ju det i gardinerna om du väljer att ha hellånga gardiner.

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress