När jag var 6 år fick jag ett klassiskt Lundby Småland dockskåp av mina föräldrar som jag äääääälskade! Jag hade det tills jag var 11-12 år och jag älskade att tända upp det när jag skulle sova så hela docksåpet såg ut att bli till liv. Det kändes som att stå utanför i mörkret och titta in genom fönstret in i värmen.
Jag har så länge velat köpa ett till Micheloppan men det har inte blivit av, det har alltid varit något annat hon önskat sig som vi köpt men nu har hon fått upp ögonen för det (fast hon är ganska stor) och det kommer hon få i födelsedagspresent. Hon kommer antagligen få en del pengar på lördag och då kan hon själv köpa till möbler. Av oss får hon huset och familjen.
Jag kommer nog hänga på Tradera och köpa lite möbler till huset fortsättningsvis också!
Undras vem som kommer leka mest med huset, dottern eller mamman…


26 Kommentarer to “Fullt Hus i miniatyr”

 1. koala skriver:

  Tips: http://janderdesign.se/ kolla under Lundbysaker. :)

 2. Veronica skriver:

  Känner igen mig,det var såååå mysigt att ha det tänt på kvällarna!Sonen älskar att leka med mitt gamla hus,kul!En jättebra present ju o så kul för henne att få inreda,det finns säkert massor av fina möbler!Som sagt tradera är ju ett bra ställe att handla på!Kramiz!

 3. Trollis skriver:

  Tradera är BRA till mycket. Det har jag alltid sagt *ler*

 4. Angelica skriver:

  Känner igen mig så väl i din beskrivning. Jag älskade också mitt dockskåp och möblerade och tände och hade mig. Var så mysigt! Hade öppen spis också. Hade mitt dockskåp sparat, som min Lukas fick leka med när han var liten. Tyvärr så gick det sönder för några år sedan. Har nu funderat på att köpa ett nytt till Elsen, men vet inte om jag vill ha ett Lundby eller om jag vill ha ett gammalt skåp som dockskåp.
  Ha så mysigt med dockskåpet och hoppas Michelle blir glad! KRAMEN

 5. Jesso skriver:

  Ja ett sådant hade jag också..men jag vet en kompis som hade det andra med stall och det var alltid roligare att leka med hennes eftersom det inte var så ”vanligt”. Jag fundera faktiskt på att sälja dotterns nu.Känner att jag inte kan spara på allt..Men frågan är om man är dum? Men när barnbarnen kommer så finns det säkert roligare hus eller är det då detta som är roligast? Så svårt..

  Kram och trevlig helg!

 6. Åse skriver:

  Tack själv goding, mysigt att ses!

  Visst blir man nostalgisk! Jag satt på Tradera och såg många som sålde samma möbler som jag hade! :)) Roligt för Hanna att få mammas dockskåp!! Mitt försvann någon gång på sent 90 tal :((
  Men detta som M får nu ska gå i arv till Juni och sedan till Michelles barn :)

  [quote comment=”3180″]Hej och tack för senast! Kul att se huset igen och jösses vad ni har hunnit mycket, bra jobbat!

  Precis ett sådant, dockhus, mitt gamla, ligger hos mina föräldrar, min mamma håller på att renovera möblerna och fräschar upp det lite så Hanna kan få hem det. Jag satt för ett par veckor sedan och tittade på det och blev nostalgisk alla möbler och dockor för att inte tala om de snygga byråerna jag gjort själv av tändsticksaskar.

  Puss och kram[/quote]

 7. Malin J skriver:

  Hej och tack för senast! Kul att se huset igen och jösses vad ni har hunnit mycket, bra jobbat!

  Precis ett sådant, dockhus, mitt gamla, ligger hos mina föräldrar, min mamma håller på att renovera möblerna och fräschar upp det lite så Hanna kan få hem det. Jag satt för ett par veckor sedan och tittade på det och blev nostalgisk alla möbler och dockor för att inte tala om de snygga byråerna jag gjort själv av tändsticksaskar.

  Puss och kram

 8. wallinder skriver:

  Dockskåp är ju jättekul! :-)
  Jag har köpt en bokhylla/dockskåp till Matilda och håller på att inreda det för fullt.
  Jag har även köpt en del dockor från Tradera. Man kan verkligen fynda där!
  Just nu är det jag som är mest intresserad av dockskåpet! Jag tycker att det är superkul att inreda, tapetsera osv.
  Kram och trevlig helg!

 9. therre skriver:

  E har också ett Småland som hon snart har möblerat klart. Att köpa möbler dit till alla rum på en gång kostar en halv förmögenhet ungefär ;) Näe, men ett par tusen iaf med allt jox, så hon har möblerat lite med Polly Pocket-grejer o andra smågrejer i rummen som saknar Lundby-möbler, fast tomten han kommer med en hel del Lundby i år ;) Tänkte satsa på kvalitetsgrejer i julklapp så det är väldigt mycket Dockhus av de paket vi hunnit köpa ;)

  Man minns ju själv när man var liten, jag tyckte de i dockhuset hade så mysigt att jag tryckte in huvudet och fastnade så mamma fick dra ut mig! Jag skulle ju bara se hur de hade det ;)

  Jag brukar faktiskt på kvällarna/eftermiddagarna när jag tänder upp här hemma tända docskåpet för det lyser så mysigt där inne :)

 10. serafia skriver:

  yes!! Har ett själv som hängt med lääänge!!! Tyvärr så ville inte dotra ha det längre :( Jag lekte minsann med mitt dockskåp när jag var 10!!!

  kram//

 11. vickantikkan skriver:

  åh vilken flaschback, jag hade oxå ett sånt!!!! Hoppas hon kommer gilla det.

  kramkalas!!

 12. jenco skriver:

  ÄLSKAR!!! Kommer ihåg just den känslan som igår när man tände lamporna…
  Antar att Ni båda kommer få stor glädje av dockskåpet!! ;)

 13. Labolina skriver:

  Älskar att leka med dockskåp, lego, tågbanan… Ja, allt man kan ordna och dona med.

 14. Annelie skriver:

  Härligt med ett dockskåp =) fick ett som litet & gav det sen till min syster dotter för flera år sen & fast hon nyss fyllda 12 så har hon det framme …så jag tror aldrig man blir för stor för det *L* / Kram

 15. ullis skriver:

  Man kanske skulle damma av sitt gamla dockskåp! Där finns ju projekt som finns chans att till och med jag skulle kunna få klara! *s*

 16. Lisa skriver:

  Jag har fortfarande mitt kvar, men det är skamfilat till tusen. Har köpt ’tapet’ när vi var i USA som jag ska tapetsera om det. Sen ska jag måla det vita träsniderierna igen.

  Möblerna är dock borta, vet inte vart dem tagit vägen, men än så länge är Olivia för lite för det, för jag köpte ett set och det tog hon och Ville sönder ganska omgående. Så interiör lär dröja ett tag till. :-) Men dockskåp är kul.

  Roligt att Michelle ska få sitt eget dockskåp.

  kram

 17. Åse skriver:

  Haha kan tro att en dockskåpsmamma inte vill ha det så ;) Jag har knappt minnen av att jag lekte med mitt skåp, inte med dockorna utan jag var mest intresserad av möblerna :)) Kul att se att vissa möbler fortfarande finns kvar! Exakt som de var när jag hade dem! Den öppna brasan, en del lampor, katterna, akvariet etc..

  Noel är också inne i ett docksåpsperiod! Vi har köpt en variant till honom som han ska få på lördag (han med-fyller *S*)

  [quote comment=”3157″]Hej!
  Jag hade oxå dockskåp som barn. Håller med dig om att det va jättehärligt att titta på, när lamporna va tända.
  När dotter nr 1 fyllde 1år så fick hon ett dockskåp. Gissa vem som tyckte det va roligast?
  Allt frid och fröjd tills hon ville börja leka med det….Det blev kaos i skåpet. Inget en dockskåpsmamma gillar.
  Tror även att pojkarna hos er kommer att tycka att det är kul. Min systers pojk vill gärna leka med vårt när han kommer.
  Kanske dags att skaffa ett till dotter nr 2 oxå….
  Ha det gott![/quote]

 18. Ulrika F skriver:

  Hej!
  Jag hade oxå dockskåp som barn. Håller med dig om att det va jättehärligt att titta på, när lamporna va tända.
  När dotter nr 1 fyllde 1år så fick hon ett dockskåp. Gissa vem som tyckte det va roligast?
  Allt frid och fröjd tills hon ville börja leka med det….Det blev kaos i skåpet. Inget en dockskåpsmamma gillar.
  Tror även att pojkarna hos er kommer att tycka att det är kul. Min systers pojk vill gärna leka med vårt när han kommer.
  Kanske dags att skaffa ett till dotter nr 2 oxå….
  Ha det gott!

 19. jennie m malva skriver:

  Ja visst är det underbara med dockskåp!! Albin har fått mitt gamla skåp och han leker massor med det. Men vi har beslutat oss för att renovera huset, måste nog ha en liten uppdatering vad gäller tapeter och målning. Så nångång när vi har gott om tid och tråkigt så ska vi måla och tapetsera om…

 20. Maria i Gbg skriver:

  Ähh, man blir aldrig för gammal för dockskåp. Tänk bara på alla små tittskåp (tavlor med fönsterglas) som knåpas ihop av vuxna människor, det är säkert bara ett dockskåpssubstitut. ;-) Det är bättre att hon får det nu när ni är mitt inne i renoveringsfasen av det stora huset, då kan hon ju få lite inredningstips av sin mamma. För du tänker väl på att det är hennes hus att dekorera. :-D ;-)

  Kram från Gbg

 21. Madde skriver:

  Jag har ett som nu står uppe på vinden och väntar på att C ska bli lite äldre
  Kommer ihåg att jag var så besviken på mina föräldrar för jag fick aldrig undervåningen

 22. Tanja skriver:

  Hej Åse,
  Om du någon gång har vägarna förbi Växjötrakten så finns MICKI-leksaker i Gemla, strax utanför Växjö. De säljer alla MICKI-saker, pippi långstrump prylar och faktiskt även saker till Lundby dockskåp till fabrikspriser!! Där kan man göra stora fynd!
  KRAM

 23. Jen skriver:

  Hej vännen! Har precis hittat hit, hade inte koll på att du även hade denna fina sida. Kikade precis i inlägget där du har visat bilder från vardagsrummet, såååå fint!

  Ha en fin dag!
  Kram

 24. thereseochtyra skriver:

  Så mysigt med er stora härliga familj! Vill såå gärna ha en till liten..men än har det inte blivit något (tummhållning ;-))

  Ha det gott Åse och tack för fötrondet med lösenordet!

  Kram

 25. jeanette skriver:

  Jag hade ett sånt där dockhus med en undervåning som jag bara älskade.. Min dotter hade också det men efter så många år så föll det ihop..

  Din dotter kommer få många roliga timmar framför huset..

  Kram

 26. chalitt skriver:

  hahaha mamman kanske??!! :-) De är verkligen fiiiiina!!!

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress