Välkommen till nya låsta dagboken! Jag kände att det var betydligt fler än jag ville som hade lösenordet till den andra låsta dagboken så har du fått lösen, känn dig =)

Det är inte ofta jag känner att jag behöver ventilera mig men när det väl behövs så är det skönt med en låst del.

Min mamma har skaffat sig en karl! =) (klicka på bild för full strl)

Åh vad roligt!! Hon har varit singel sedan 1994 när mamma och pappa skildes. Ganska svårt att förstå för min mamma är en väldigt vacker kvinna på dryga 60, ser ut som lite över 50.
Under årens slopp har man fått höra om hennes första kärlek Peter som hon var tillsammans med när hon var 17 och mamma har kvar sina dagböcker från ungdomen så man har ju läst hennes tankar och känslor från den tiden =)
De var ihop i 2 år sen gjorde de slut av någon okänd anledning (mamma kommer inte ihåg varför)
För ett antal veckor sedan beslöt sig mamma efter 40 år att ringa hans syster som mamma var väldigt god vän med även efter att de gjort slut och de hade en trevlig pratstund. Dagen innan mitt bröllop så ringer telefonen hemma hos mamma och vem var inte det? jo Peter!! Mammas första kärlek! Hans syster hade ju givetvis berättat att mamma ringt och de pratade flera timmar i telefon och besölt sig för att träffas! Så sagt och gjort, mamma tog med sig sina dagböcker och en massa kort på barn och barnbarn och åkte ner. De hade haft en trevlig kväll och han hade varit sig lik! Även om mamma sist såg honom som en snygg 20 åring som såg ut som en ung Mikael Rickfors och nu mötte en 63 åring. ”men han var fortf en spjuver” summerar mamma:)
Nu har de träffats ett antal helger och pratar i telefon typ 2 timmar varje kväll *S* och man kan väl säga att de är ihop! Jag hoppas så att det blir något riktigt bra! Inte kul att vara ensam de sista 25-30 åren!
Något som är ganska intressant är att de skildes åt 1961 och mamma gifte sig 1969 med pappa, samma år som Peter skilde sig från sin fru och sina två söners mamma. 1970 hade han börjat leta efter mamma…. men då hette inte mamma Gustafsson längre, utan F så då hittade han henne inte.. Kanske tur, för annars kanske inte jag och syrrorna funnits *S*

Över till något helt annat! Arvet från Daniels pappa. Daniels pappa startade ju Adena Pickos tillsammans med Daniel mamma och sålde det 1 år innan han avled av en hjärntumör. Han älskade sina söner över allt annat.. så därför känns det som en smäll rakt i ansiktet när det nu uppdagas att Daniel och hans bror martin ”endast” kommer få ärva sin laglott på 160.000 (+ 1/4 av en livförsäkring) medans hans pappas nya fru kommer få över 2 miljoner. Hans pensionförsäkring stod innan de gifte sig på barnen och efter giftermålet skrev han över allt på frun! Daniel & Martin förstår INGENTING! Dessutom så de som har hand om allt är helsuspekta. Detta med pensionsförsäkringen (för det är där pengarna finns) är inget de tagit upp med pojkarna utan det har varit sekretessbelagt!! och då är frågan, vem har begärt att det ska vara sekretess? Nya frun eftersom hon står som ensam arvinge? Anledningen till att killarna visste om försäkringen är eftersom hans mamma visste att Daniels pappa sparade i en sådan. Daniels mamma är helt förstörd för det är ju även hennes livsverk som är i händerna på någon annan nu! Hela tiden har nya frun sagt ”Jag kommer inte få några pengar” bla bla bla. Nu visar det sig att det redan skett utbetalningar till henne!
Daniel och Martin har några frågor de vill ha svar på (bla vem som begärt det sekretessbelagt att det ska utgå en stor summa pengar till frun) och när de fått det så kommer de ta kontakt med frun och klargöra för henne att de vet hur mkt pengar hon kommer få. Förhoppningen är ju att hon ska inse orättvisan i det hela och erbjuda sig att splitta åtminstone livförsäkringen på 3, istället för 4 som det är nu (50% henne, 25% var till pojkarna) Jag kan bara inte förstå vad Daniels pappa tänkte på. Innerst inne så tror jag inte han var medveten om fördelningen. Hans barn var hans allt.
Och det handlar verkligen inte om pengarna _egentligen_ utan principen. Jag tycker så synd om Daniels mamma som ser sitt livsverk hamna hos en annan än sina barn. När de skilde sig så köpte Christian ut henne för en ganska ringa summa och hennes förhoppning har alltid varit att barnen får ärva sen så att det blir rättvist.
Nä, vi får se vad det blir av denna soppan!


Inga kommentarer to “Ny låst dagbok”

 1. Lisa skriver:

  Näääää det är inte sant!!!

  Precis samma ska hände mig och min bror nu när min pappa hastigt gick bort januari 2003.

  Jag vet alltför väl hur det känns! Bittert, när någon annan utomstående som inte ens är familj på det sättet får ärva. Men jag tänker att dem som gapar efter mkt mister ofta hela stycket. Min pappas fru har inte många vänner idag, pga det som hänt.

  Folk tar avstånd när dem får reda på hur girig hon varit.

  Tänker jättemycket på er.

  KRAM

 2. Maria skriver:

  Tackar så mycket för lösenordet!

  Skoj att din mamma återfunnit sin ungdomskärlek, det är tydligen sant att gamma kärlek aldrig rostar! ;-)

  Himla trist med hela arvssituationen. Tyvärr brukar döden föra med sig en del avigheter hos människor. När min styvfar dog anklagade ju hans systrar min mamma för att vara orsaken till hans död. De hälsade inte ens på begravningen! Hoppas att allt reder ut sig till det bästa! Kram kram!

 3. helena skriver:

  Tack för lösenordet! :-D

  Ohhh, så härligt att din mamma träffat en ”karl”! Jag blir så glad när jag hör sådana historier. Underbart!

  Och trist och jobbigt och blä att det blivit ett sådant trassel med din svärfars arv. Det verkar nästan vara mer relgel än undantag att det blir så där… När min farbror dog för sju år sedan uppstod en liknande grej. Skitjobbigt! Hoppas det löser sig!

  Kram!

 4. Helena skriver:

  Tack för förtroendet Åse!!

  Vad tråkigt med din svärfar. Det är så trist att det ska bli sådana dispyter. Hoppas att det ordnar sig till det bättre.

  Och vad roligt för din mamma!! Önskar att min mamma kunde hitta en ny man också.

  Kramis

 5. ann skriver:

  Tack ;)
  Och det är ju helt u n d e r b a r t att din söta mamma har träffat eller rättare sgat hittat !tillbaka” (vaddå 60 år, på bilder ser hon sååå ung ut har alltid tyckt att hon ser ut som 50!!!)

  Ang. arvet, ja det finns stora orättvisor här i världen och jag anser att som barn är man arvinge till föräldrars livsverk….. hoppas att de (ni) kan få svar på frågorna kring detta…

  Kramar i massor!!!!
  :*

 6. Lotta skriver:

  Ååå, vad kul att din mamma hittat någon ny!! Och dessutom sin ungdomskärlek, att få dela sitt liv med en gammal kärlek är sådant man hör i sagor bara. :*

  Trist det här med arvet. Förstår att ni känner som ni gör och jag förstår mycket väl att det inte har med pengarna att göra. Usch, det känns trist. :[ Hoppas det ordnar sig till det bästa!

  Tack för att jag fått fortsatt förtroende att läsa din låsta dagbok! $:

  Kram kram!

 7. Alexandra skriver:

  Fyy, det är så tråkigt när det blir sådär, jag personligen tycker att barnen ska stå som främsta arvinge vad som än händer, för det är ju det mest naturliga, och det är ju barnen som står en närmast. Så jag förstår att Daniel och hans bror känner så som dom gör.

  Från det ena till det andra, såååå roligt för din mamma att ha träffat någon, där ser man att det aldrig är försent att träffa sin livspartner :-)
  Min morbror har en nästan likadan historia, han träffade sin ungdomskärlek för något år sedan och nu bor dom ihop och är så kära :-)

 8. Sara skriver:

  Hej gumman!

  Tack igen för att jag får läsa här ;O

  Det med din mamma är ju bara för härligt!
  Min farmor var förlovad men en kille när hon var ung (typ 16) men det tog slut av nån anledning. Sen träffade hon farfar och dom var gifta ända fram till han dog för ca 5 år sedan.
  Efter ett tag började farmor umgås med sin gamla kille igen och nu är dom gifta! 70 och 80 år gamla! Det är bara så sött så man kan svimma :*
  Gammal kärlek rostar aldrig, heter det väl *S*

  Hoppas att det löser sig till det bästa, det där med Daniels pappa och arvet. Förstår att det måste kännas jättekonstigt! :-( Och bråk om pengar är ALDRIG kul!

  Ha det bäst! Kramar

 9. ~Maria~ skriver:

  … jag igen..
  Måste rätta mitt inlägg lite, givetvis så menade Daniels pappa och inte din :-(

 10. Lena skriver:

  Ha ha! Hon berättade om honom för mig och Jonne när vi var där! Gud vad kul!

  Apropå arvet så verkar det alltid bli tjafs när det gäller sånt. :( Men det är tråkigt att Daniel och hans bror hamnar i kläm på det sättet. Hoppas det löser sig.

 11. Kusse skriver:

  Finns det någon rättvisa i världen så MÅSTE det lösa sej med arvet. Det är ju sååå sanslöst orättvist! Tycker så synd om Nete, kan bara tänka mej in i hennes situation. FY f-n!!

  Otroligt roligt med Birgitta!! Ska bli kul att följa denna romans ;)

  PÖSS

 12. ~Maria~ skriver:

  Hej Snuppan!
  Tack för fortroendet.

  Jag kan inte förstå hur man kan göra en sån sak mot sitt eget kött och blod? Hon har säkert efterlevnadspension också, din pappas fru? Får värkligen hoppas att hon tar sitt förnuft ifånga, fast hon verkar falsk när hon inte ens har berättat om dom tidigare utbetalningarna *grrr*

  Tänk vad de är viktigt med alla papper och grejs när man har barn, vi har oxå (som ovan inlägg) fixat med en massa papper och försäkringar bara för att det ska bli så bra som möjligt om ngt skulle hända.

  Men även min pappa har en ”ny” familj och har berättat i onyktert tillstånd att skulle det hända honom ngt så kommer allt som det har gått att skriva på tillfalla hans ”nya” (tur att vi har en mkt svag relation)

  Bamsekramis :*

 13. Åsa N skriver:

  Tack för förtroendet att få läsa din lösenordsskyddade dagbok.

  Jgg kan förstå lite av din mammas känsla. Jag skilde mig för 16 år sedan och träffade min nuvarande sambo för 4 år sedan. Hade bara ett kortare förhållande där emellan. Jag hade gett upp hoppet om att hitta någon som jag ville leva med. MEN när jag är på semester i Spanien med två tjejkompisar så ringer den ena kompisens man och frågar om jag har lust att gå på en stor cykelfest som vi har hemma, ihop med Jan. Jag visst ju mycket väl vem Jan var (vi har barn i samma ålder och han har varit tränare för tjejernas fotbollslag i flera år). Vi gick på fest ihop och nu bor vi ihop. Det är fortfarande en undebar känsla att ha någon när man kommer hem efter jobbet. :*

  Med tanke på arvet och orättvisan så förstår jag Daniel och hans brors frustration. Eftersom jag och Jan är sambo och har barn var för sig, så har vi noggrannt skrivit testamente så att både mina och hans barn får vad de ska ha. Allt var inte helt lätt eftersom vi har skogsfastigheter både ihop samt att Jan har som han själv äger samt någon som han har ärvt och har ihop med sin syster. Fy vilken röra det var, men vi blev nöjda båda två till slut.

  Jag hoppas att allt ska ordna upp sig och att den nya frun är förstående.

  Kram Åsa N

 14. Sanna skriver:

  Det där om din mamma är ju bara för sött! :) Önskar henne all lycka!!

  Det där med Daniels pappa är ju helt vansinnigt!!!! Jag blir så arg när jag läser och trots att jag borde försöka tänka mer positivt så är min enda tanke- FAAAAAAAAAAALSKT!!!
  Självklart visste den där frun ALLT och antagligen är hon hur nöjd som helst!!! Att hon bara ens kan med sig själv och kan sova gtt om natten när hon snuvat barnen på deras pappas arv. Särskilt det där med att Daniels mamma var med och byggde upp allt, det ska gå till barnen och INTE till henne, en utomstående. GAH! jag blir så arg! Det är ju som sagt inte pengarna men det handlar ju om att hon roffat åt sig nåt som egentligen inte är hennes!!

  Känner så vääääl igen! Pappas nya fru är exakt likadan och hon har minsann sett till att vi barn inte ens finns med i bilden längre övht och han har inte ens trillat av pinn än. (Hemskt det lät) Pappa äger Falkenbergs tidning här i stan så nån krona lär han väl ha. Det lär bli likadant här.

  När Gud kommer med Döden, kommer Fan med arvingarna ;)
  Önskar er lycka till! Jag hade skickat den klassiska brevbomben ;) PÖSS

 15. Kristina skriver:

  Tack för lösen gumman!

  Så roligt för din mamma! Hoppas de två får vara lyckliga tillsammans! :-) Hon är verkligen fin din mamma!

  Förstår dina tankar om arvet och orättvisan… Jag har en vän som jobbar på Fonus och hon säger att det jobbigaste med hennes jobb är att det så ofta blir bråk. Det svåraste är kanske för Daniel att inte förstå varför och inte heller kunna fråga sin pappa. Hoppas det ordnar sig! *håller tummen*
  Kramar!

 16. Madde skriver:

  Tack för att jag får läsa här :)

  Va kul att din mamma har hittat tillbaka till sin ungdomskärlek.
  Samma sak hände faktiskt min mamma, nu har dom varit tillsammans i 5 år. Tidigare var dom tillsammans i ca 10 år.

  Förstår att Daniel & bror är besvikna på sin pappa.

  Stor kram från Madde

 17. Lena skriver:

  hej åsegumman.
  tack för att jag får läsa i din dagbok, det gör mig så glad :o )
  vad kul att din mamma hittat sin ungdomskärlek efter alla dessa år, det måste vara ödet ;o)
  vad tråkigt att läsa om daniels pappa… förstår att daniel & hans bror känner sig ledsna & besvikna :o ( jag hoppas verkligen att det kan lösa sig på något sätt & att alla kan förbli vänner!

  kramis!

 18. Tanja skriver:

  Åh vad skoj att din mamma träffat nån!! Mina föräldrar är ju också skilda och det vore så skoj om min mamma fick träffa nån som hon kunde dela sina sista år med (nu lät det som att hon är hur gammal som helst, det är hon inte men ja, du förstår…)
  Man kanske skulle sätta in en kontaktannons åt henne *funderar*

  Mindre kul med Daniels pappa, förstår vad du menar… Min (sk) far har också en del på banken och det ska bli spännande att se vad som händer när han trillar av pinnen…
  Kram Tanja

Underbar.Org använder Ambiru temat ursprungligen designat av Phu. Möjliggjord viaWordPress